Het kabelcomplot

Eric Olivier 22 sep 2022

Voor mij is het nu duidelijk: alle kabels in huis zijn tegen mij!

Het leek eerst zo’n simpel klusje om een stekkerblok in mijn werkhoek op een andere wandcontactdoos een paar meter verderop aan te sluiten. Maar niet als daar in de loop der jaren van alles door elkaar is ingeprikt.

Ik begon vol goede moed aan deze klus, maar toen werd er teruggevochten. Aan het stekkerblok bleek een lang snoer te zitten, dat eerst omzichtig door ander onduidelijk kabelgrut bij de tv moest worden geregen, toen over een – voorzichtig schuin gehouden – hoge kast heen getild en eenmaal op de plaats van bestemming netjes opgerold onder de stoffige printertafel vandaan naar de wandcontactdoos erboven gedirigeerd. Daarbij had het snoer zich nog op irritante wijze om m’n knie weten te kronkelen als een soort van laatste wraakneming.

Eindelijk konden de apparaten weer worden aangesloten met hun eigen weerbarstige kronkelsnoertjes!

Dat ik kalm bleef tijdens deze exercitie mag een wonder worden genoemd.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.