Tante Corry

Berry Black 25 mrt 2022

Nee hè, na haar ruim twee jaar lang ontweken te hebben, kreeg ik haar op het moment van schrijven tóch nog op bezoek: tante Corry. Een onheilspellend tweede streepje op de thuistest bij mijn vriendin deed mij al vrezen voor haar komst.

Ondanks extra hygiënemaatregelen en tijdelijk celibatair leven (ik kocht zelfs een priestergewaad bij de lokale carnavalswinkel), kon ik toch niet voorkomen dat ze nu bij ons allebei thuis te gast is.

Het is een ongewenste gast, die je dusdanig claimt dat ze je sociale leven helemaal overneemt. Je mag namelijk niets meer, behalve Netflixen, gamen en thuiswerken. Zelfs je kinderen neemt ze over. Die mogen niet meer naar school of opvang, alleen maar omdat tante Corry in de buurt is. Dat wordt dus feest, thuiswerken terwijl mijn 2-jarige dochter ook thuis is (tenzij ik gauw solliciteer als professioneel Playmobilbouwer). Het liefst zou ik tante Corry direct weer op de bus naar huis zetten, maar ze is haar OV-chipkaart kwijt en we mogen niet naar buiten om een nieuwe te halen.

Long-Corry

We zitten dus minimaal de komende vijf tot tien dagen met haar opgescheept. Daar zijn we goed ziek van. Sterker nog, fysiek en mentaal is haar aanwezigheid behoorlijk uitputtend. De grootste nachtmerrie zou zijn als tante Corry zou besluiten voor langere tijd in ons huishouden te blijven. Long-Corry noemt ze die verblijfssituatie zelf. Het is mij altijd onduidelijk gebleven of dat slaat op de verblijfsduur of het orgaan waar je dan het meeste last van krijgt.

Naast dat ze ongewenst komt, heeft tante Corry ook een bijzonder slechte timing. Net als de tante die je altijd tegenkomt bij de drogist als je net condooms, aambeienzalf of een zwangerschapstest aan het kopen bent. Ik ben dit jaar 40, eh, 39+ geworden. Mijn vriendin had een groot verrassingsfeest georganiseerd, net in de bezoekperiode van tante Corry. Weg feest, weg verrassing, hallo tante Corry.

‘Ach, kan altijd nog als je 41, eh 39++ wordt’, denk je nu misschien. Maar daar gaat het niet om. Tante Corry is te gast, dus zou ze zich ook zo moeten gedragen. Dat doet ze echter niet en er is niets dat je kunt doen om dat te veranderen. Ik kan niet wachten tot mijn vijf tot tien dagen erop zitten. Dan zet ik tante Corry met alle liefde weer op de bus. Het liefst naar onbewoond gebied.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.