Scholen vol mondkapjes en vroege sluiting horeca

Anneloes Vergeer 4 dec 2021

Gangen scholen weer vol mondkapjes, vroege sluiting horeca, vrij geruisloos. Weer nieuwe maatregelen naar aanleiding van hoge aantallen besmettingen van het coronavirus. Vrijdag 26 november jl. was de persconferentie waar er weer nieuwe maatregelen per zondag 28 november ingingen.

Maar zullen deze maatregelen wel werken voor het terugdringen van het virus?

Persoonlijk denk ik dat de huidige maatregelen nog niet voldoende zijn voor het terugdringen van het virus. Ik denk namelijk dat op dit moment de scholen het grootste probleem zijn aangezien daar de meeste besmettingen plaatsvinden. Ik denk dat over een paar weken het sluiten van de scholen als nog moet, omdat de maatregelen van nu dan nog niet goed genoeg hebben gewerkt. En zo duurt het weer een aantal weken langer voordat het virus wordt teruggedrongen.

Eén grote klap voor het virus

Zo raak je bijvoorbeeld ook de horeca harder doordat ze langer om 17.00 moeten sluiten dan wellicht nodig zou zijn. Dit kan veel ondernemers hun bedrijf kosten, terwijl deze bedrijven niet het grootste probleem zijn. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Daarom denk ik dat het beter is in één keer een grote klap te geven op het virus, zodat het aantal besmettingen zo snel mogelijk daalt en er zo snel mogelijk weer meer kan. Nou is het natuurlijk erg dat kinderen leerachterstanden oplopen, maar in deze situatie ontkom je er toch niet aan…

Om deze redenen denk ik dat het verstandig is naast de huidige maatregelen ook de scholen te sluiten. Hierdoor zullen de besmettingen dalen en zal er weer eerder meer mogelijk zijn. Ook al is dit echt een lastige beslissing, het is wel de beste oplossing voor het zo snel mogelijk terugdringen van het coronavirus!

Anneloes Vergeer (15 jaar)

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Scholen vol mondkapjes en vroege sluiting horeca
Sluiten