Knuffelland

Rachida 8 nov 2021

Mocht ik ooit de politiek in gaan, dan pleit ik voor knuffelwetten. Ik zal per direct een motie indien dat iedereen verplicht een dosis knuffeltijd krijgt. Overal in het land zullen knuffelburgemeesters benoemd worden. Deze burgemeesters zullen erop toezien dat er een nieuw knuffelbeleid zal komen.

De handhavers zullen hun handen vol hebben, dat niemand alleen is of eenzaam. Nee, iedereen heeft volgens de regels recht op een dikke knuffel. Vooral kinderen moeten overladen worden met liefde en knuffels. Diegene die dit niet willen, zullen een waarschuwing krijgen of in het uiterste geval een knuffelboete.

Nee, in het nieuwe Nederland wordt er volop geknuffeld. Deze nieuwe manier zal rust geven. Iedereen is vrolijk en knuffelbaar. Telefoons worden binnen gezinnen vooral ver weggestopt. Iedereen doet mee.

Wellicht zal Nederland voortaan Knuffelland heten. En onderscheidingen worden vooral uitgereikt als je op hoog niveau knuffelt. Je moet alle behoeftigen knuffelen, ongeacht afkomst of religie en ook daklozen worden opeens gezien. Iedereen is gelijk in Knuffeland. Vluchtelingen krijgen, wanneer ze in Nederland aankomen, een groepsknuffel. Hierdoor zal de sociale cohesie groeien.

Ik ga de politiek nog niet in, maar beginnen jullie alvast met knuffelen. Het kan geen kwaad. Terwijl je ermee bezig bent, geef diegene ook een compliment. Het kost niets. Doe mij een plezier. Zo kan ik me alvast het nieuwe Nederland inbeelden.

Wie weet zal Knuffelland ooit een voorbeeld zijn voor de wereld en ontstaat er ook een knuffelwereld.

Vergeet niet…
Een betere wereld begint bij jezelf….

„Begin bij jezelf en geef daar liefdadigheid aan, en als daar dan wat van overblijft, geef het aan jouw gezin. En als er iets overblijft nadat je jouw gezin hebt voorzien, geef ervan aan jouw familie. En als er nog over is nadat je aan jouw familie hebt gegeven, geef dan aan die en die, waarmee wordt bedoeld: aan wie dan ook die zich voor jou, aan je rechterzijde en aan je linkerzijde bevindt.”

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.