Beste anti-vaxxers, laat je alsjeblieft niet vaccineren

Erwin Troost 8 nov 2021

Ik vind het geweldig wat jullie doen, jullie strijd, hilarische spandoeken, spelfouten op social media, de intelligentie waarmee jullie naar buiten komen en vechten voor vrijheid. Ik vind jullie fantastisch. Jarenlang was ik het nieuwe normaal. Ik leefde in quarantaine voor tien jaar. Als een kluizenaar. Ik werd akelig van mensen met mobieltjes op de fiets, in de auto of in de winkel. Ik wilde niet gevolgd worden door algoritmes en telefoon. En wilde altijd al wat afstand en vrijheid. Al die gamers die met zichzelf bezig waren, omdat ze vergeten waren dat ze een gesprek met een ander mens konden hebben. En nu heb ik dat contact weer. Ik heb mijn vrijheid teruggekregen. Ik glimlach dankzij jullie. Applaus! Niet voor de zorg, maar jullie!

Sinds ik die QR-code heb, ben ik al 10 keer naar een bioscoopfilm geweest, ga ik naar concerten en theater. Ik vind het geweldig. Ik had dat jaren niet meer gedaan. Mensen liepen elkaar allemaal egoïstisch in de weg en nu zit ik prinsheerlijk op een stoel. En achteraf praat ik met een onbekende of geniet van het uitzicht.

Laat je niet vaccineren. Je laat jouw kat, hond of konijn toch ook niet vaccineren, want wat heb je aan dieren? Laat staan kinderen. Het is gaaf om te zien of ze kinderziektes overleven. Daar worden ze immuun van of gehandicapt, maar het blijft lachen natuurlijk, want ik geef jullie gelijk. Zolang je gezond bent en helder kan nadenken. Daarom heb je ook vwo of gymnasium. Jij bent de slimste, niet die ander. Die ander is onwetend, ook ik. De waarheid heb je zelf gelezen op social media. Je hebt er geen onderzoek naar gedaan, maar het is waar wat op internet staat! En boeken en kranten zijn stom. Columns, humor, jak! Ze proberen je te hersenspoelen. Ga er vooral niet op in.

Als ik een pestconferentie zie, dan is dat ook een aanfluiting, dus ik zeg: ‘Groot gelijk, blijf jezelf. Geloof in wat jullie lezen, blijf lekker thuis, want jullie hebben mij mijn vrijheid teruggegeven. Chapeau!’

Tien jaar lang hebben jullie mogen klagen, maar nee, het moest perse in de coronatijd. En dat is een goed argument. Blijf volhouden en wees koppig.

Dus het mantra van vandaag:
“Wat doen we al anderhalf jaar niet?”
“Ons aan de maatregelen houden!?”
“En waarom zijn we boos?”
“Omdat de maatregelen worden aangescherpt.”
“Wat doen we al anderhalf jaar niet?”
“… “

Dank uit de grond van mijn plezierige hart! Ga ik nu snel naar de film. Doei!

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.