But I’m a sheep

Erwin Troost 30 sep 2021 / 19:00 uur

Ik laat me nooit uit over politiek. Over links of rechts, over wel of niet gevaccineerd zijn. De wappies noemen de gevaccineerde mens schapen. Dat mag. Ik mag ook niet naar het theater, een concert of uit eten gaan. Say what!?

Ja, ik ben het zwarte schaap. Geen volgeling. Nooit geweest. De ware excentriekeling en buitenstaander, want ik heb geen mobiel en geen app om een QR-code te installeren. Ik kan al jaren, nog voor de crisis, niet gevolgd worden wanneer ik incheck in een restaurant, bioscoop of andere plaatsen. Ik krijg geen reclames aangeboden. Nog erger; ik beantwoord geen vragen op Facebook over waar mijn eerste vliegtuig naar toe ging, wat mijn eerste concert was of de kleur van je shirt en het laatste wat je at is jouw pornonaam.

Doe je dit wel dan werk je mee aan het algoritme van social media. Ondertussen spaart Facebook al jouw gegevens op en krijg je steeds meer van die vragen te zien tot FB precies weet hoe je denkt of wat je leuk vindt. FB stelt dit samen en ondertussen krijgen ze steeds meer een beeld van je en krijg je jouw favoriete muziekjes voorgeschoteld en jij denkt: „Wat leuk joh!? Is het niet geweldig?” En je hebt niets door.

Een schaap was de mens al

Gevaccineerd of niet, maar dat schaap of volgeling was de mens al. Het scheiden van afval dat in dezelfde ovens terechtkomt. Het scheiden van glas dat in dezelfde wagen bij elkaar komt. The Voice is al jaren geregisseerd. We willen voor de gek worden gehouden. In 2019 schreef ik een column dat de mens door hesjesmensen gecontroleerd zou worden en ’s avonds als een angstige junk spannend naar buiten zou gaan. Bang voor een boete en dat we later als plastieke zombiemensen in rijen zouden lopen.

Ik kon niet weten dat het een jaar later al zo ver zou zijn. Zo snel zou gaan. Ik werd met die column raar aangekeken en negatief genoemd en al die mensen die zo reageerden zie ik nu  protesteren. Maar je bent te laat, veel te laat. Wie voor op de feiten loopt, hoeft er niet achteraan te rennen. Maar goed, vanavond eet ik weer thuis, zet een dvd op die nog in de bios moet draaien en koop elpees bij de artiest zelf, zodat ze betaald worden op iets waar zij recht op hebben. Want ik ben een zwart uniek schaap, ik ben een gekkerd. Wat de hel doe ik hier? Ik hoor hier niet thuis (vrij vertaald van Radiohead), maar ik blaat niet.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
But I’m a sheep
Sluiten