Een kwetsbaar weekend

Britt Hilckmann 30 sep 2021 / 11:30 uur

De beste leermomenten komen onverwacht. Dat heb ik afgelopen weekend geleerd. Een aantal maanden geleden heb ik mezelf ingeschreven voor een trail naar de bergen van noord Italië.

Vooral flink doorstappen en helemaal terug naar de basis inclusief wat goede gesprekken, dat is wat ik ervan verwachtte. Ik ben 26 jaar en na een periode met veel verandering leek het mij een goed idee om deze ‘frisse nieuwe start’ af te trappen met deze trail in de natuur. Een cadeautje voor mezelf. Het gaat goed met mij en vandaar dat ik zo’n reis daarbij vond passen. Rust, natuur, geen alcohol, de perfecte omstandigheden om deze positieve trend voort te zetten.

Ik heb geen vraag

Eenmaal gearriveerd in de bergen begon de eerste coachingsessie met onze gemengde groep van twaalf man. Oh, we gaan wel heel erg de diepte in, is wat ik dacht. Wat is mijn vraag? Die heb ik niet, ik kom hier omdat het zo goed met mij gaat. Een paar personen uit de groep hadden hun vraag al aardig helder en de tranen vloeiden rijkelijk. Met een klein beetje paniek en onzekerheid ben ik gaan slapen. Hoe kan ik een mooi verhaal vertellen? Ga ik kunnen huilen?

Rond half zeven werden we gewekt, goed ontbijten en je rugzak klaar maken voor een wandeling van acht uur. We starten in stilte en ik besluit om voorop te lopen om niet teveel bezig te zijn met andermans gedachten.

Tranen van opluchting

Vijftig meter en ik begon ontroostbaar te huilen, geen verdrietige tranen, tranen van opluchting. Ik wist niet wat ik meemaakte, ga ik dan toch de diepte in? Rollenspellen, goede gesprekken, wandelingen, uren alleen zonder tijdsbesef in de natuur en wat onrustige nachten op een dun maandverbandje, lieten mij beseffen waarom ik op deze trail was. Niet omdat het zo goed met mij gaat, niet omdat ik zo sterk ben, niet om vrienden te maken, maar omdat ik mijn kwetsbaarheid moest kunnen toelaten en voelen. Kwetsbaarheid waar ik nu wat vaker bij kan in plaats van één keer per kwartaal.

Ik gun iedereen zo’n reis. Ik heb mezelf nog nooit zo sterk gevoeld als nu.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Een kwetsbaar weekend
Sluiten