Even aan mijn moeder vragen…

Neeltje van den Enden 5 aug 2021

Dating anno 2021 is nog nooit zo moeilijk geweest. Zucht. Waar zou het aan liggen? Het overschot aan datingsites? Aan de vleeskeuring? Immers, tegenwoordig word je alleen nog maar beoordeeld op je uiterlijk; met één swipe word je gecategoriseerd tot ‘hot or not’.

Wie de nieuwste termen qua dating niet kent, komt bedrogen uit. Termen als ONS, FWB, red flags, ghosting en breadcrumbing, vliegen je om de oren. Leer deze terminologie goed kennen, alvorens je de datingmarkt betreedt, want voordat je het weet beland je in de verkeerde ‘visvijver’ van mannen en vrouwen, waar hun ‘gevangen visjes’ net iets anders smaken dan dat ze voorheen smaakten.

Van festivalman tot the player

Ik kwam tijdens het daten allerlei types tegen, in mijn vaste stekkie, in de plaatselijke lunchroom: ‘de man zonder hobby’, ‘de festivalman’, ‘het moederskindje’, ‘de visman’ en ‘the player’. Meestal rende ik, met ‘een high heel’ theatraal achterlatend, de parkeerplaats over, om snel in mijn Japanse autootje weg te scheuren.

Toch dacht ik dat ik een paar maanden geleden DE man gevonden te hebben. Hij was charmant, liefdevol, hij had het uiterlijk van zo’n rechercheur, die zo uit zo’n Amerikaanse FBI-serie weggelopen kon zijn. Je kon met hem lachen en hij was intelligent totdat…

…hij toch wel heel erg veel contact met zijn moeder bleek te hebben. Zij regelde werkelijk alles voor hem, van de APK van zijn auto, tot het onkruid wieden in zijn tuin. Ook leefde hij in een fantasiewereld. Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt, waardoor ik als een soort ‘Clarice’ (lees, die vrouwelijke rechercheur uit Silence of the lambs) op het internet ging speuren. En jawel, hoor, daar vond ik iets waar ik hem wel in herkende: het Peter Pan Syndroom.

Wat zegt het over mij?

Enfin, na ‘het Peter Pan-avontuur’, en zijn ‘even aan mijn moeder vragen’,  meldde ik mij weer hoopvol aan op diverse datingsites. En ja hoor, daar waren ze weer: dezelfde mannen die mij maanden geleden ook geliket hadden en met wie ik gedatet had. Ook zij stonden na maanden op die datingsites. Wat zegt dat over hen? Of, beter gezegd: wat zegt dat over mij? Is dit een typisch gevalletje van ‘het kip en het ei’? Je ne sais pas

Voorlopig laat ik het daten even voor wat het is en heb ik mij maar aangemeld bij de Facebookgroep AAV (lees: Anonieme Action Verslaafden), misschien kunnen zij wat voor mij betekenen..

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.