Sigrid Kaag – tikkie terug

Han Maas 6 jul 2021 / 15:53 uur

Als je zonder autogordel om in een auto zit, al is het achterin, dan kun je een tikkie oplopen. Drink je daarna ook nog champagne dan kan het gebeuren dat je ergens geen herinnering meer aan hebt. Maar daar beroept Sigrid Kaag zich niet op, dat is al te veel gezegd de laatste tijd.

Kaag neemt wel vaker risico, want wie gaat er nu zonder valhelm – weliswaar geënsceneerd en geregisseerd door de D66-partijtop – op een gammele tafel staan dansen?

Diezelfde partijtop heeft zich inhoudelijk bemoeid met de documentaire over Kaag en heeft zelfs in samenspraak met De Vrijzinnig ‘Protestantse’ Radio Omroep geprobeerd haar met terugwerkende kracht gefotoshopt een gordel om te doen. Protestanten knijpen wel meer de kat in het donker.

Het is niet gelukt. Dus stort het journaille zich erbovenop en meldt dat het ministerie voor Buitenlandse Handel ook een vinger in de broeiende Brinta-brij heeft gehad. Journalisten spreken in het saaie heropende Nederland over de ‘handelswijze’ van dit ministerie; maar het gaat niet over handel, het gaat over het handelen, dus is het hun ‘handelwijze’. Flauw om het over een taalfout te hebben? Doet het niet ter zake? Nou, als het journaille erop wijst dat de NPO Ombudsman, die een onderzoek instelt, een vrouw is en zichzelf ook wel Ombudsvrouw noemt, maar dat Ombudsman geleend is uit het Zweeds waarin ‘man’ persoon betekent, vraag ik me af wat dít met de hele kwestie te maken heeft. Angst dat de genderneutrale personen hun gebroddel niet meer lezen?

Een debat is er al geweest, een Tweede Kamerpersoon beweert dat Kaag zich graag door terroristen laat omringen. Ik weet zeker dat deze persoon zijn veiligheidsgordel nooit om heeft en bij iedere verkeersdrempel zijn hoofd stoot. En misschien wel door te veel champagne een stuk in zijn kaag, eh… kraag drinkt. De voorzitter van de Kamer heeft het over ‘vrijheid van meningsuiting’ en grijpt niet in.

Kaag baalt van de documentaire, ze heeft meer dan een tikkie gehad. Ze doet nu een tikkie terug om de zichzelf opgelegde boete voor het niet dragen van de gordel te betalen. D66 zal haar niet laten vallen, want ze zijn met dezelfde veiligheidsgordel vastgegespt. Het mooie van nieuw leiderschap is dat je veel zegt en nog niets hebt gedaan. Dus waarvan moet je aftreden?

De VPRO zal nieuwe documentaires uitzenden – zenderneutraal zal niet gaan. Maar bemoei je voortaan niet meer met slecht ‘amusement’, dat doet RTL/SBS wel.

Frank de Boer is wel afgetreden. Hij heeft een behoorlijke dreun uitgedeeld en krijgt nu een aardig tikkie terug van de KNVB.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Sigrid Kaag – tikkie terug
Sluiten