Geen Interesse

Sanne Kanters 8 apr 2021

24/7 knot, wollen vilten Falke-slofjes en 20 jaar oude bril, lelijk maar comfortabel. Op de bank zonder bh. Ik heb geen Netflix. Niet heel bewust, gewoon geen interesse. Alleen als je ziek bent zoek je (ook overdag) iets vaker naar die knop achter op je televisie. Ik laat me over het algemeen graag verrassen…

Ik zap wat rond en ben benieuwd wat er zich allemaal afspeelt op de Nederlandse beeldbuis. Horizontaal en met een overvolle neus word ik op de hoogte gebracht van Patty’s Brards verjaardag en dat ze dit diezelfde avond online viert (66, ze ziet er eigenlijk nog best goed uit). Koffietijd denkt me gerust te stellen door het verschil te laten inzien tussen flirten en machogedrag, waarbij psycholoog Stefan de hashtag Geen Interesse in het leven wil roepen. En op RTL7 spot ik een oververhitte man met een mosgroen petje in opvallend rood fleecevest. Zo rood als mijn rondje voor Esther Ouwehand op 17 maart. Zittend op z’n knieën, kaplaarzen, drie-dagen-baardje en horloge met een breed lichtoranje bandje. Ed is zijn naam. Gepassioneerd en wat onrustig roept hij „komkomkomkom, geeft niet op, aaaaa, whaaa, pffff, oooo 54 cm, ik heb ‘m wel eens kleiner gevangen!” Zoveel lawaai en dat in het broedseizoen. Dit moet herhaling zijn.

Sterren van de hemel hengelen

VisTV (ja, het bestaat echt), een commune die met ziel en zaligheid opgewonden en naar eigen zeggen de sterren van de hemel hengelt. Mannen die met samengeknepen ogen het wateroppervlak bespeuren om te loeren naar wie er vandaag uit dezelfde vijver vist. Want ook meerkoeten azen op hun aas. De diepte van de dobber is afhankelijk van zoveel factoren, de ene na de andere formule wordt erop los gelaten. Wikken wegen van het hoogste niveau, volgens Ed.

Maar voor de vis terug het water in mag, moment suprême: het vastleggen. Want volgens deze commune is dit de taal naar liefde. Zonder spiegelcheck,en de vraag hoe ‘zit m’n haar?’, nog even samen op de foto. Met aangespannen biceps, en de (ongevraagde) duckface van de vis, wordt dit jagersinstinct in één beeld gevangen. Om vervolgens met een hartslag van 110 te uploaden. Welke vrouw zwicht nog voor deze natuurdrift? Of wil de man in de kroeg visserslatijn voorkomen?

Ik kijk duidelijk naar een MeTootje en anno 2021 kan ik echt wel voor mijn eigen eten zorgen. Ik swipe naar links, geen interesse.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geen Interesse
Sluiten