Vroege vogels

Rowenda Makkelie 26 mrt 2021 / 12:00 uur

Op weg naar huis kan niets mijn stemming bederven. Dat ik op tijd thuis moet zijn voor de klok negen slaat niet, dat ik natgeregend ben ook niet. Zingend maak ik de voordeur open.

Ik woon samen! Het leven is mooi. Mijn eerste date met Sven was op 15 maart 2020. De dag dat hij me versloeg met een spelletje Yahtzee en er een luid applaus klonk vanuit de bar, het effect dat hij op mensen heeft. Mocht hij van me winnen, dan zouden we samen nog een hapje gaan eten en zo geschiedde. Een zelfgemaakte pasta bij hem thuis, vele pasta’s volgden en zo luidden wij samen het corona-tijdperk in. Ik scrol vol enthousiasme terug door mijn Instagram-posts van afgelopen jaar en kijk naar de foto’s van onze verliefde koppies, Nederlandse bezienswaardigheden, de mini-cooper in de bergen van Zwitserland en fluitende vogels. Mijn telefoon staat vooral vol van het eerste en laatste.

Birdnerd

Ik ben ervan overtuigd dat onder andere omstandigheden de foto’s van drankjes en lachende vrienden de overhand hadden gehad, maar ik durf nu vol trots te zeggen dat mijn transformatie tot verliefde vogelaar een nieuwe weg voor me heeft vrij gebaand. Inmiddels is mijn bijnaam ook getransformeerd tot ‘birdnerd’ en draag ik die met trots. Toevallig zijn vogels supercool! Waar ik niet eerder een koolmees van een pimpelmees wist te onderscheidden, ben ik inmiddels een doorgewinterde natuurkenner geworden en is het me zelfs gelukt om een ijsvogel te fotograferen. Blijkt dit tot nu toe mijn hoogtepunt te zijn van het jaar 2021!

Uitkijkhutten

„Vogelaars zijn de nieuwe festivalgangers!”, zeg ik mijn lachen bedwingend wanneer mijn collega vraagt of ik het nog een beetje trek zonder feestjes. Stond mijn agenda een jaar geleden vol van festivals, koop ik nu entreetickets voor uitkijkhutten en overnachtingen op natuurparken. En ja, ik mis die feestjes echt wel en de andere dagelijkse dingen die altijd zo vanzelfsprekend leken. Met mij velen, maar ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik in deze bewogen tijd een passie heb mogen ontdekken waarvan ik het bestaan nooit eerder heb geweten. Dat ik zoveel plezier haal uit het vrolijke gefluit en gedwarrel van een roodborstje, dat ik heel anders heb leren kijken en luisteren naar de schoonheid om mij heen en me nooit eerder zo ontspannen heb gevoeld. Maar het meest dankbaar ben ik voor mijn eigen gekke vogel en het warme nest dat we hebben gebouwd!

Reageer op artikel:
Vroege vogels
Sluiten