Zoen op je wang mam

Rachida 16 nov 2020 / 21:00 uur

Corona gaf ons genoeg redenen te huilen, maar ik weiger corona zoveel eer te geven.

Ik heb mijn moeder een leven lang gekend en zij was de liefste moeder die ik me kon wensen en zo wil ik haar gedenken en herinneren.

Het was een lieve warme moeder die altijd thuis was en ons als kind verwelkomde met de geur van versgebakken brood en Marokkaanse pannenkoeken en eten. Het leek alsof mijn moeder altijd in de keuken stond te koken.

Ze straalde warmte en liefde uit en hiermee verwende ze ons. Ze hield veel van onze vader en dit stak ze niet onder stoelen of banken. Ook na zijn dood eerde ze hem en hoopte ooit met hem herenigd te worden.

Liefde leeft voort

Ik ben ervan overtuigd dat liefde niet sterft, liefde leeft voort. De menselijke gedaante van mijn moeder is weg, maar zoals ze zelf ooit zei:

„Waneer iemand kinderen nalaat, dan is het alsof diegene blijft voortleven.”

Dus daarom vergeet ik even wat corona heeft gedaan en focus me op al die mooie jaren die me gegund waren met zo’n lieve moeder. Ik voel me een bofkont. Wat een geluk dat ik zo’n moeder had.
Afscheid nemen doet pijn, maar dankbaarheid verzacht die pijn.

Until we meet again…in cha Allah (Met gods wil).

Ik mis je een leven lang.

Zoen op je wang mam

Reageer op artikel:
Zoen op je wang mam
Sluiten