Van een vreemde, voor een vreemde

Julia van Duijn 16 nov 2020 / 12:39 uur

De wereld is een tikkende tijdbom. We leven in een tijd waarin we de klimaatverandering niet meer kunnen negeren. Er komt vandaag de dag veel op ons af over hoe je duurzaam en milieubewust moet leven. Maar heeft het eigenlijk allemaal wel zin?

Mijn naam is Julia en samen met Loes volg ik een opleiding op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Beiden merkten we dat alle berichtgeving over klimaatproblemen vanuit de media een ontmoedigend effect op ons heeft. We vonden het lastig om hiermee om te gaan en om onze zorgen hierin duidelijk te formuleren. Het is heel makkelijk om je ogen ervoor te sluiten. We vroegen ons af of meer mensen datzelfde gevoel hadden.

De dialoog met onszelf

Om hierachter te komen zijn we brieven gaan schrijven naar mensen die wij niet kenden: Van een vreemde, voor een vreemde. Door het schrijven van de brieven, merkten we dat we de dialoog met onszelf zijn aangegaan. Het van je afschrijven werkte verhelderend en zorgde soms voor wat opluchting. Tot nu toe hebben we 100 brieven geschreven en inmiddels hebben we al veel reacties ontvangen.

We gunnen iedereen een manier om de dialoog aan te gaan met jezelf en om dit te kunnen delen. We denken dat de connectie opzoeken met ‘vreemden’ belangrijk is, vooral in deze tijd. Daarom hebben wij deze ontmoetingsplek opgericht om je eigen zorgen en ideeën van je af te schrijven. Dit is de eerste stap is naar echte verandering, want wij geloven dat individuele acties zeker meetellen!

Op dit open platform kun je al je klimaatzorgen van je afschrijven, vragen stellen, antwoorden zoeken en je zorgen delen. Hier houden we een open dialoog over onze klimaatzorgen. Door middel van jullie verhalen willen we de stem van de maatschappij hoorbaar maken. Durf jij de dialoog met jezelf aan te gaan?

(www.vaneenvreemdevooreenvreemde.com)

Reageer op artikel:
Van een vreemde, voor een vreemde
Sluiten