Pedojagers en het verlies van een illusie

Felice Veenman 15 nov 2020 / 13:33 uur

Dat ze in Amerika bestonden wist ik al, maar wij hebben ze ook: pedojagers.

In Amerika zijn het veelal mannen die in complottheorieën geloven. Beroemd is het voorbeeld van de man die bewapend en al naar de pizzeria reed, waar kinderen door een pedofiel netwerk in de kelder gevangen werden gehouden. Bij aankomst bleek de pizzeria geen kelder te hebben.

Een normaal denkend mens zou dan toch wat vraagtekens bij het verhaal van de pizza-gate zetten, zou je zeggen. Niets was minder waar. Een goede complottheorie, heeft geen reden nodig.

Gewend

Nu zijn we van Amerika wel het een en ander gewend, dat land van onbegrensde mogelijkheden, waar iedereen een wapen mag dragen. En waar nog niet zo heel lang geleden het dorp de boef zonder enige vorm van rechtspraak gewoon aan een boom opknoopte. Ook weer opgelost.

Ik had – tot nu toe – de illusie, dat we  hier in Nederland toch wat nuchterder waren dan die heetgebakerde, emotionele Amerikanen.
En dat wij waarde hechten aan ons rechtssysteem, waarbij iemand pas schuldig is, als dat bewezen is en (geen onbenullig detail) een onafhankelijke rechter, dat bewijs op juistheid en eerlijkheid heeft getoetst.

In zo’n sfeer passen helemaal geen jagers en zeker geen jagers die op mensen jagen.
Ik wist niet wat ik hoorde, toen op ik op tv het filmpje zag dat de pedo-jagers op de 73-jarige Frank hadden afgemaakt. Ze riepen letterlijk: „Dit is een aanhouding!!”

Naar de politie

Een aanhouding, ja hoor, bent geen agent, knul. Als je zo graag mensen wilt aanhouden (en je hoort mij niet zeggen dat dat af en toe heel nuttig kan zijn) zul je je bij de politie moeten melden en de opleiding moeten volgen.

Maar weet je, knul, iets in mij zegt dat je dat niet wil… dat je het veel te leuk vindt om eigen baasje te zijn, met een bivakmuts op. Overgoten met een saus van rechtvaardiging: wij nemen het op voor misbruikte kinderen ‘Want zij kunnen dat zelf niet, maar wij wel!!!’

Ik ben een moeder, ik wil dat er hard wordt opgetreden tegen mensen die kinderen misbruiken. Ik wil dat er naast hard optreden programma’s komen die deze kinderen helpen hun trauma’s te verwerken. Als het moet jarenlang.
Ik ben een moeder en ik wil niet dat mijn kinderen opgroeien in een land waar de rechtspraak in handen is van jonge knullen met een bivakmuts op.

Dat zulke groepen kunnen bestaan: ik ben een moeder, die een illusie armer is.

Felice Veenman

Eigenaar babyenkind.nl

Reageer op artikel:
Pedojagers en het verlies van een illusie
Sluiten