Coronacantie

Aygun 5 nov 2020

Yes, we mogen van Rutte naar Curaçao en Bonaire!! Bonaire telt eigenlijk niet mee als vakantie door al die medelanders die daar al permanent naar toe zijn gevlucht. Maar na maanden in quarantaine in Nederland mogen we weer op vakantie naar Curaçao!

Ik schrijf alvast de kerstkaarten aan de familie en vrienden om ze te laten weten dat we kerst op Curaçao gaan vieren. Weet je wat, nog beter, ik vraag iedereen om mee te gaan, vieren we kerst en oud en nieuw gewoon daar, met zijn allen. In Nederland is alles op slot. Restaurants zijn dicht. We kunnen ook al niet naar het museum en zelfs de dierenparken zijn ons ontnomen. We mogen niet meer dan twee mensen thuis ontvangen. Maar we kunnen wel met de hele club in één vliegtuig naar Curaçao. Daar zijn vast ook regeltjes maar hé, who cares! Zijn we er even uit, en kunnen we even relaxen toch?

Opgeleukte background

Even iets anders dan de hele dag koffie drinken en naar het beeldscherm staren. Die collega’s op Teams of Zoom kunnen we inmiddels niet meer zien. Allemaal met een opgeleukte background van een Canadees, Indian Summer, bos of Thais, azuurblauwe met wit zand, strand. Het kan nog erger met een über-fancy achtergrond van een woonkamer uit VT-wonen. Zolang maar de gillende kinderen of die net uit bed gekomen partner met ochtendwallen en dito haar, die koffie komt tappen, achter de altijd zo tip-top uitziende collega te verbergen. Ik kan die achtergronden niet meer aanzien. Kunnen we alsjeblieft weer normaal doen en to the point komen? Weg met die belachelijke fake achtergronden, weg met die  overdressed bovenblijven. Gewoon zoals het thuiswerken hoort te zijn, vijf voor negen inklokken om paraat achter je scherm te zitten. Geen achtergronden om het mooier te maken, maar het thuiswerken zoals het hoort. In een stil hoekje in huis of in een onopgetuigde keuken, hangen in je stoel met een joggingbroek en sweater aan, gewoon je werk doen, geen theater en geen drama eromheen. En zet die verdomde camera uit. Dat leidt alleen maar af van het onderwerp.

We mogen van Rutte weer met blote tenen op een echt strand gaan staan. Zodat we met een echte strand background cocktail in hand selfies kunnen maken, om dit vervolgens #lovemylife te posten op Insta voor een dozijn likes!

Enkeltje onbewoond eiland

Doe effe normaal mensen, een uur na de persconferentie is er een run op vakanties naar Curaçao en Bonaire. Rutte, wat heb je gedaan? Mogen we nou wel of niet op vakantie? Alleen noodzakelijke reizen zei je toch? Maar waarom valt het Caribisch gebied daar buiten? We moeten het aantal reisbewegingen beperken, maar met 250 mensen in een vliegtuig naar het Caribisch gebied mag wel? We proberen uit de tweede golf te komen, maar gaan wel met zijn allen Curaçao en Bonaire in de uitverkoop tegen opbod reserveren, zodat we na terugkomst weer door kunnen zeiken over een derde golf die er aan komt en ons weer van alles zal ontnemen.

Ik snak zo naar een ander beeld dan de voorspellingen van Gerrit Hiemstra met vorst, regen, kou en dezelfde ‘beeldschermstaar’-momenten, maar ik wacht toch maar nog even. Ik wil een ‘zonsondergang aan de horizon en met een cocktail in hand naar zee staar-moment’! Liefst boek ik nu een enkeltje onbewoond eiland om daar te gaan thuiswerken, zodat ik in elk geval een beter achtergrondje kan scoren dan een fake foto. Maar we bijten nog even door en installeren nog een keer een achtergondje van een foto uit de oude doos voor de volgende Teams-meeting, pak een kop koffie om weer weg te dromen bij alle achtergronden op het scherm, wachtend op het normale #lovemylife.