Het gewicht van de wereld samen optillen

Rachida Issaoui 9 sep 2020

Suïcide is zo’n naar woord. Op mijn werk kan ik het ook niet bevatten, wanneer iemand daarvoor kiest. Hoe diep was de put en hoe groot de lijdensweg dat iemand tot zo’n drastisch besluit kwam?

Vanuit bijna elke godsdienst wordt zelfmoord als een grote zonde gezien, want je mag niet doden of jezelf doden. Naar aanleiding van de dood van Naima el Bezaz kwam dat afgrijselijke woord naar boven, ze voegde de daad bij het woord.

Ik kan mijn ogen niet sluiten voor wat ik als beroepsbeoefenaar meemaak en zie in deze maatschappij. Namelijk dat mensen hard zijn wanneer iemand anders zegt, denkt en doet. De maatschappij is hard, en mensen die net wat anders zijn of kiezen hebben het vaak zwaar te verduren waardoor in sommige gevallen drugsgebruik of depressie of sociaal isolement het gevolg is.

Barmhartigheid

Allah swt (god) is barmhartig, maar bij mensen is barmhartigheid soms ver te zoeken.
We moeten onze handen in eigen boezem steken en onze kinderen beter opvoeden, hen leren niet te veroordelen en elkaar zoete woorden te geven.

Ik keur zelfmoord absoluut niet goed.
Mijn punt is wees wat vriendelijker en liever ook voor mensen die een keuze maken die net wat anders is. Wie zijn wij om te veroordelen? Misschien moeten wij dat overlaten aan onze schepper. Wie weet als we dat doen, maken we de wereld een beetje beter.

Wanneer gaan we inzien dat we wat zachter voor elkaar moeten zijn, dat we het gewicht van deze wereld samen moeten optillen?

De profeet vzmh zei: „Wees Barmhartig (genadig) met alles op aarde en de Barmhartige (Genadige) zal Barmhartig (Genadig) over jullie zijn”. Tirmidhi

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het gewicht van de wereld samen optillen
Sluiten