Eigenlijk……..

Anouscka Brabers 29 sep 2020

Beste lezer, te pas en te onpas, het woord ‘eigenlijk’, een nietszeggend woord ‘in feite’ en wat heb ik er ‘werkelijk’ een hekel aan!

Het is in de mode om het midden in een zin te zeggen of aan een zin toe te voegen om de inhoud van een stelligheid te neutraliseren of een boodschap luchtiger te maken. Het is een woord dat al stamt uit het jaar 1240 maar nu weer razend populair. Zelfs de hoogwaardigheidsbekleders in den Haag misbruiken het keer op keer.

Velen van ons maken (eigenlijk) misbruik van dit woord door het overal tussenin te gooien, je weet (eigenlijk) nooit iets helemaal zeker want we houden er niet zo van om iets heel direct te zeggen tegen elkaar.

Eigenlijk is het lekker

Ik maak mij er (eigenlijk) ook schuldig aan, het is (eigenlijk) zo lekker om het woord als pauze te gebruiken in een zin en als invulling van de tekst ook erg geschikt.

Ook moet ik soms aan mijn eigen sterfelijkheid denken, mijn eigen-lijk , niet gezellig dus laten we er alsjeblieft mee ophouden lieve mensen, ik ook, tijd om een ander irritant woord te bedenken. Dat lukt ons vast wel.

Vandaag had ik (eigenlijk) geen tijd om deze column te schrijven maar ik ben nu wel zo  klaar met mijn besluiteloosheid, vanaf heden wil ik mijn zegje graag duidelijk formuleren en staan voor wat ik zeg. (Al weet ik wel dat ik eigenlijk niet altijd gelijk heb) 🙂

Groet,

Noes