An alien in my house!

Imka Meuwese 25 sep 2020 / 17:30 uur

Vorige week zei een vriendin het alweer, en voor de zoveelste keer, ze weet het namelijk heel zeker: volgens haar ben ik een buitenaardse!

Al enkele jaren verkondigt zij dit, gelukkig alleen aan mij en één andere vriendin. Ze zegt dat ze het regelmatig aan me ziet, met name aan mijn ogen, die verraden blijkbaar dat ik van een andere planeet afkomstig ben. Toen ik dit, voor mij nogal bizarre, verhaal een keer aan mijn toenmalige vriend vertelde, antwoordde deze direct en zonder erbij te lachen: „Dat klopt ook, ze heeft gelijk.” Ik grinnikte wat en ging er vanuit dat hij me voor de gek hield maar eigenlijk heeft ie nooit gezegd dat het een grapje was…

Buitenaardsen op aarde

Toen ze me onlangs op een zaterdagavond weer eens out of the blue, zomaar tijdens een heel ander gesprek, zei dat ik absoluut een buitenaardse ben en ik vervolgens de avond erna een film op tv zag, The day the earth stood still, gebeurde er iets met mij. De film ging namelijk over buitenaardsen die gewoon tussen ons op aarde bleken te leven. Ik heb nu eenmaal een groot inlevingsvermogen en zat echt midden in het verhaal, toen ik me ineens levendig voor kon stellen dat dit script wel eens waarheid zou kunnen zijn. Ik begon zowaar te twijfelen aan mezelf en ik vroeg me met terugwerkende kracht af of mijn vriend destijds toch serieus had gemeend wat hij zei. Hij was immers een bijzonder persoon die soms wijze dingen kon zeggen. Helaas kan ik het hem niet vragen, want we hebben geen contact meer.

Maandag vertelde ik tijdens het werk over de film die ik gezien had en hoe mooi ik die had gevonden, toen iemand die mij al heel lang kent zei: „Ik heb jou daar wel eens van verdacht.” Ik begreep niet goed wat hij bedoelde en vroeg: „Verdacht waarvan?” Hij antwoordde: „Nou, dat jij een alien bent.” NEE!!! Niet weer één! Het moet niet gekker worden. Maar hoe vaak ik ook vroeg of het een geintje was, hij bleef stug volhouden dat hij bloedserieus was.

ET phonet home

Dus nu weet ik het niet meer. Óf ik heb allerlei mensen om mij heen die een beetje wacko zijn óf het verklaart waarom ik mij altijd al anders heb gevoeld. Ik krijg ineens de behoefte om mijn moeder te spreken, dus deze E.T. phonet even home. „Mam! Ze zeggen dat ik een alien ben!” Haar (uitgebreide) antwoord is al een column waard…

Een paar dagen geleden las ik dat er mogelijk sporen van leven zijn ontdekt op Venus. Aha, dat verklaart het ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’.

Reageer op artikel:
An alien in my house!
Sluiten