Geluk

Denise Hagmeijer 24 sep 2020 / 17:00 uur

Soms heb je van die dagen dat je wordt wakker geschud. En niet op een subtiele, liefdevolle manier. Maar hard en grondig. Een complete hoofdbeving, die de hersenen weer even op hun plek zetten. Je beseft waar het om draait in het leven en hoeveel zaken er te scheiden zijn van belangrijk naar gewoonweg zonde van je energie en tijd. Want we denken vaak tijd te over te hebben, maar dat is een illusie.

Mijn eerste wake-up call, dateert van ruim 4,5 jaar geleden. Mijn jeugdvriend R kwam op 34 jarige leeftijd na een lange strijd te overlijden. R was voor mij een van de eerste personen die mij zag zoals ik ben. Niet om wie ik zou moeten zijn. En daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor.

In zijn laatste maanden had R zich hartstochtelijk ingezet voor Stichting Stop Hersentumoren door Knuffelbuddy’s te verkopen, een uitermate zachte knuffel pinguïn die bij iedereen het ultieme knuffelgevoel activeerde. Geld inzamelen voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen was het doel. Toen de verkoop van de Buddy’s hem teveel werd, nam ik een deel van de verkoop op mijn schouders. En dook er vol enthousiasme in. Het was mooi om een gezamenlijk doel te hebben. Het zorgde voor een liefdevolle verbinding, vriendschap, kracht om door te gaan en te blijven vechten.

Na zijn overlijden maakte ik de balans op. Wat wil ik? Wie ben ik? Wat past bij mij? Wat zijn mijn basiswaarden? En daar stelde ik mijn leven zo goed mogelijk op af.

Tot ik vandaag wederom wordt wakker geschud. Een kennis is overleden. Eveneens aan een hersentumor. Het roept wederom op tot een moment van bezinning.

Met mijn gezicht in de wind, fietsend op de dijk, wapperende haren alle kanten op en een traantje wegpinkend besef ik mijn basiswaarden weer: liefde, verbinding, authenticiteit, passie, vertrouwen. Ik ervaar wederom dat tijd kostbaar is en dat het enige dat mij echt geluk brengt in dit leven is zijn wie ik ten volste ben in verbinding met anderen die ten volste zijn wie zij zijn. Van elkaar houden om wie we zijn in plaats van om wat we doen of wie we zouden moeten zijn. Puur, authentiek en liefdevol. Dat is voor mij het ultieme geluk: ZIJN wie ik ben.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Geluk
Sluiten