verkeerde keelgat

Harrie 7 apr 2020 / 18:13 uur

Er is dus blijkbaar iets in het verkeerde keelgat geschoten bij de Italiaanse Premier.
Dat iets waar hij zich blijkbaar in verslikte, was dat alle landen van de Europese gemeenschap gezamenlijk de schulden zouden dragen alleen Nederland en Duitsland waren niet zo gek te krijgen dat ze op zijn voorstel enthousiast reageerden.

Rutte reageerde hierop met het voorstel dat men een fonds wilde opzetten voor landen die in problemen waren gekomen door de coronavirus.
En dat de toon vanuit Nederland misschien verkeerd gekozen zou zijn ten opzichte van Italië.
Maar dat Nederland volop zou bijdragen om het voorgestelde fonds te vullen.

Nu gaat het niet om kattenpis wat de Italianen dan zouden krijgen namelijk meer dan 35 miljard oplopend naar 240 miljard uit allerlei Europese potjes.
Alleen dat is niet wat de Italiaanse Premier wil , hij wil ook de toekomstige schulden die bijvoorbeeld Italië maakt ook op andermans bordje leggen.
Met andere woorden als men in een restaurant heeft gegeten de nota ook bij een ander op tafel legt met de mededeling “u zit ook in dit restaurant”.

Ik kan wel aanhalen dat we sociaal en solidair met de zuid- Europese moeten zijn in deze moeilijke corona tijden maar wat de Premier van Italië wil schoot niet alleen bij hem iets in het verkeerde keelgat maar bij mij brak ook de klomp nog eens.

Als er toch een land is die veel van zijn inwoners heeft gevraagd aan opoffering en de broekriem heeft aangehaald om landen zoals Italië te KUNNEN helpen als die in nood waren dan is dat toch wel Nederland .
Dus wat ik niet snap is waar die Premier het lef vandaan haalt om net te doen of men wordt afgewimpeld met een aalmoes.

Bij navraag bij onze minister van Financiën of dat redelijk is terwijl een 66 jarige buschauffeur hier door moet werken tot aan zijn pensioen. En de Italianen nog steeds met 55 jaar met pensioen gaan antwoorde hij met “dit is nu geen gesprekspunt in deze tijden “.
Ik zou zeggen dat men juist nu moet laten zien en ruggengraat tonen door de Italiaanse Premier eens met de neus op feiten te drukken dat als wij niet zo onze broekriem de voorbije jaren hadden aangehaald zij helemaal niks hadden te willen omdat er simpelweg niks was om te eisen.
Solidariteit is geen eenrichtingsweg door maar de hand ophouden En om de knip van de ander leeg te trekken moet ook een keer ophouden en juist nu is de moment om zuidelijke landen eens te wijzen op hun verantwoordelijkheid. Het is goed geweest zo.

.

Reageer op artikel:
verkeerde keelgat
Sluiten