Angst slechte raadgever

Harrie 29 apr 2020

De rook trekt langzaam op tijdens deze coronavirus. En zie wat er overgebleven is na de maatregelen die door de regeringen getroffen zijn.
Regeringen die door virologen , experts worden geadviseerd om de Lock down niet te vlug af te bouwen maar toch nog de anderhalve meter afstand in stand te houden en een app te ontwikkelen.
En misschien toch nog de mondkapjes te verplichten.
En het toverwoord nu testen ,testen en nog eens testen.

Ik wilde er eerst geen column aan wijden maar toen Macron en Merkel van een oorlog spraken die verslagen moest worden ,werd ik toch al een beetje nerveus want een corona-oorlog ?

En zie, nu de lock down zou worden afgebouwd, hebben we het hele sociale leven afgebouwd ,bedrijven gesloten en een hoop mensen in de uitzichtloosheid gestort.
Elkaar zien alsof men melaats is ,elkaar niet meer durven uitnodigen of aanraken want je weet het niet.
Geen kuchje meer wagen zonder een boze blik te krijgen.
Ouderen die al in verpleeghuizen in de wachtkamer van de dood zitten ( een citaat van een mevrouw in het programma WNL) en die ook nog eens bezoek ontzeggen .
Dus een oorlog zonder huizen die in een puinhoop gebombardeerd te hebben en zonder een schot gelost te hebben duizenden doden.

Er was duidelijk paniek bij de politiek , besluiten werden genomen met een uitwerking en bijwerkingen die men niet kon vermoeden .
Als een dominospel viel de ene na de ander bedrijf en trok weer een ander bedrijfstak met zich mee . Maatregelen werden en worden nu door de overheid genomen om maar het faillissement van Nederland te stoppen.

Ik zie alleen dat er niemand is die zegt “stop eens even, waar zijn we mee bezig”.
Premier Rutte een goede man, alleen zou hij moeten regeren maar wat ik zie is dat de angst regeert.
Virologen en experts die eerst zeggen mondkapjes hebben geen nut en nu toch als de lock down opgeheven wordt kan (let op kan) helpen.
Men speelt nog steeds op de angst van de bevolking , het is dezelfde angst die de regering in een wurggreep houd om maar niks fout te doen.

Waar men nu bang voor is ,is dat er misschien in de herfst weer een opleving komt van de coronavirus.

Nu ben ik geen helderziende of expert maar ik weet wel dat er elke jaar weer een griepgolf komt waarbij half Nederland in bed ligt en welke virus het wordt wachten we gewoon af anders moeten we nu al de deuren en ramen sluiten.
Wat ik ook weet is dat we geen bangmakers kunnen gebruiken want angst is in onze sociale en economische leven veel te gevoelig.