Je weet het niet!

Harrie 14 mrt 2020

Hoe maak je hele volksstammen gek?
Met deze vraag kijk ik naar de journaals en andere media die me doen denken aan een veilinghuis waar bij opbod spullen worden verkocht.
Het was even wachten maar we kregen dan onze eerste corona slachtoffer in Nederland . En sindsdien krijgen we elke dag door hoeveel mensen ook door het coronavirus zijn besmet.
Ikzelf weet ook niet hoe en waar het zal eindigen of hoe lang het nog zal duren. Maar ik weet wel dat de media er zich weer in vastgebeten hebben waardoor slecht nieuws over de coronavirus toch hamsterende neigingen bij de mensen oproept.

De ene na de ander regeringsleider doet een persconferentie geflankeerd door zijn experts op het gebied van virussen en pandemieën.
Prima wat mij betreft , want je moet de bevolking goed informeren en op tijd uitleggen wat er nu gebeuren moet om de virus onder controle te krijgen.
Handen wassen , geen handen meer schudden en in de holte van de ellenboog hoesten of niesen kortom ,voorkomen is beter dan genezen.
En daar zat ik over na te denken , wat voorkomen we?
De economie wordt als een zware locomotief tot stilstand gebracht , het sociale leven wordt als een kaarsje uitgeblazen en de oudere of al ziekelijke onder ons slapen er ook al niet rustiger op omdat zij als doel- groep worden bestempeld.

Scholen moeten worden gesloten volgens , terwijl er in Engeland besloten wordt om de scholen open te houden omdat kinderen het minst vatbaar zouden zijn voor virussen.
Dus zeg het maar?
Maar wat ik wel raar vind is dat er nu wereldwijd 5000 doden zouden zijn en tegelijk op de Duitse tv wordt gemeld dat bij de griepgolf in 2017-2018 alleen al in Duitsland 25.000 mensen het slachtoffer zijn geworden van een griep zonder dat we er iets van gehoord hebben toen.

Politici die er nu achter komen dat men toch wel erg afhankelijk is van het buitenland als het betreft medicijnen en beschermende kleding etc.
De media , het is goed dat we ze hebben maar om nu een pandemie van angst te zaaien door elke uur van de dag maar te vermelden “we hebben er weer een slachtoffer bij” helpt ook niet.( serieus )
En moge men denken, ” die weet niet waar hij het over heeft ” dat vind ik ook prima.
Ik geef gewoon een ellenboog ,was mijn handen en ga door met leven want het komt zoals het komt aanwaaien .
Toch?
Maar ook dat men over een jaar eens onderzoek doet naar het in mijn ogen gek maken van de bevolking.
En laat de media ook eens positief berichten over hoeveel er zijn genezen of ??