Ondanks de Brexit blijft Engels wel belangrijk

Rhido Ouwejan 14 feb 2020

De Britten zijn al eigenlijk uit de EU. Maar ik krijg best wel nu verhalen te horen dat de Engelse taal helaas niet meer zo erg in is. Dat vind ik best wel jammer. Als je na je onderwijs nooit Engels hebt gestudeerd kun je natuurlijk ook naar de Volksuniversiteit gaan om Engels te gaan leren. Misschien klinkt het wel kinderachtig, maar dat is wel waar, als je een buitenlandse taal wilt gaan leren en je zou het redelijk al onder de knie kunnen gaan krijgen zul je kunnen gaan overwegen om mee te beginnen met kinderboeken of kinderstrips in het Engels. Een verre familielid/kennis van ons komt uit Maleisië maar ze wou ook een beetje Nederlands gaan leren. Maar ze leest wel een Jip en Janneke van Annie MG Smidt.Ik denk dat niet iedereen het beseft hoe belangrijk een buitenlandse taal kan zijn. Als je toch in de financiële wereld zou zitten of je bent toch in het buitenland dan is de Internationale voertaal toch wel Engels.

Ik vind het wel jammer dat in Nederland Engels namelijk proberen weg te gaan schuiven, maar dat betekent dan ook dat wij dan ons afvragen waarom we The Beatles of John Lennon nog in het verleden wel mooi hebben gevonden. Op geven moment weet niemand het meer in het kader van de betekenis wat ze allemaal gaan zingen. En tja dan hoort de cursus Engels toch wel bij vind ik dan.

Als je bijvoorbeeld naar Indonesië op vakantie zou gaan en je spreekt helemaal geen Indonesisch dat je dan met Engels maar moet gaan redden in toeristengebieden. Een cursus is vaak niet zo duur, maar ik denk dat je dan beter op een Volksuniversiteit kan gaan leren dan dat je dan alleen een thuisstudie gaat doen. Mede waarop ik het ga zeggen is dat de conversatie ook vooral belangrijk is. Er zijn al Engelse Spreekwoorden en gezegden.