Het grote rode kruis van falen

Elise Mooren 14 jan 2020 / 12:41 uur

Pfff wat een losers, al die mensen die hun goede voornemens in de tweede of derde week in januari al opgaven. Ik had de echte methode gevonden om succesvol te bereiken wat je wil. Een groot A2 vel, met het jaartal groot in het midden, met daaromheen zes voornemens die ik dat jaar zou gaan bereiken. Plak dat vel op je kast, deur of waar dan ook en zorg dat je er dagelijks mee geconfronteerd wordt. Dit deed ik in 2015 voor het eerst, en oh wat was dat succesvol! 2016, 2017 en 2018 ging ik er elk jaar weer op deze manier precies zo voor! Een samenvatting van mijn voornemens over de jaren: meer sporten, fit worden en afvallen (dit was de jaarlijks terugkomende favoriet), minder wijn drinken, ’s avonds mijn make-up verwijderen, dit jaar niet mijn telefoon kapot laten vallen, meer sparen, dit studiejaar halen, kamer opgeruimd houden, minder chocolade, etc. Als je me een beetje kent, weetje dat dit lijstje van voornemens een garantie voor falen is. De kilo’s kwamen er langzaam aan met de jaren, in plaats van dat ze er vanaf gingen, er zijn nog vele telefoons gesneuveld dat jaar, de wijn en chocolade waren ook te lekker om te laten staan (waarom had ik dat überhaupt bedacht te willen?). En om er toch nog eentje te kunnen halen, ben ik in 2018 gestopt met mascara dragen, dan kan ik ook niet vergeten die er ’s avonds vanaf te halen. Elk jaar in december pakte ik de groene en rode stift erbij, om mezelf even te beoordelen op mijn inzet voor mijn voornemens van het afgelopen jaar. Alle mislukte voornemens kregen een groot rood confronterend kruis en een lief groen vinkje voor de dingen die wel gelukt waren. Maar als ik dé methode had, waarom dan zoveel rode kruizen? Wilde ik wel echt bereiken wat ik me voorgenomen had? Waren het misschien toch voornemens die de maatschappij van me verwachtte te bereiken? Nu in 2020 heb ik een nieuwe methode en heb ik het grote rode kruis van falen door mijn oude methode gezet. Nu focus ik me nog maar op drie doelen, die ik zelf wil. Geloof me, dit is écht dé methode voor succesvolle voornemens. En ja, wat als ik dit jaar toch faal? Dan ben ik in ieder geval niet de loser die in januari al opgeeft, maar de loser die in december weer het rode kruis van falen door mijn doelen zet.

Reageer op artikel:
Het grote rode kruis van falen
Sluiten