Hakuna Matata

Laura Groen 15 dec 2019

Ik zit in 5 vwo en ik heb een druk sociaal leven. Probeer ook veel te sporten. Afgelopen vrijdag was het zo ver. Ik zat lekker te relaxen in de klas, het was het laatste uur en dan had ik weekend. Hakuna Matata. Maar toen mijn docent Nederlands zei: ‘Jullie kunnen wel eens een column gaan schrijven’ , dacht ik: ‘Daar gaat mijn weekend, en bedankt’!

Oh, ja natuurlijk mochten we zelf kiezen of we 400 of 500 woorden zouden gebruiken en of we het wilden insturen naar de krant de Metro. Vanzelfsprekend moesten we zelf ook nog eens het onderwerp bepalen. Ik vind het ook altijd zo prettig dat school rekening houdt met capabele, creatieve, nooit verveelde, super actieve mensen, dacht ik. Ik neem mij wel voor dat het dit weekend af moet, want ik moet ook nog mijn natuurkunde SO leren. Vrijdagavond: Nog geen letter op papier, maar ik ben wel gezellig met mijn vriendin Robin en haar familie uit eten gegaan.

Ja, zo’n uitnodiging kan je toch niet afslaan. Zaterdagochtend: lekker uitslapen! Nou nee, niet dus. Training om half 9 en pas om 13:00 uur weer terug. Ik moest nog even een thermoshirt scoren bij LJ sport en een bij de Zeeman. Voor het vergelijkend warenonderzoek. Oeps, het is alweer 17 uur en er staat nog steeds niets op papier en ook niet in mijn Word-document. En eerlijk gezegd heb ik ook geen tijd, want mijn vriendin Robin komt pizza eten en een film kijken: die afspraak stond al heel lang! Het was reuze gezellig, dus maakten we er maar een logeerpartij van. We hebben toch nog een hele dag morgen. Zondagochtend: Mijn kamer is nog steeds ontploft. Oeps, die moet ik ook nog opruimen vandaag. Mijn moeder heeft ontbijtboodschapjes gedaan bij de Albert Heijn en heeft een pakket meegenomen om Sinterklaasmuffins te maken. Tsja, das leuk. Ze waren heerlijk. Toen moest Robin weer naar huis. Gelukkig voelde ik mij niet lang eenzaam, want een uur later kwam mijn vriendje langs.

Zondagavond: Ik heb zojuist mijn vriendje de deur gewezen. Want er moet nog wel iets gebeuren met de f***** column. Mijn onderwerp is tot nu toe al drie keer veranderd. Het is zondagavond. Mijn vierde onderwerp is uitgewerkt er zijn genoeg woorden. Althans bijna. Nog even doortypen. Nog even doortypen. Nog even doortypen. Zo’n column valt eigenlijk best mee als je zo’n leuk weekend heb gehad. Hakuna Matata.