Muskusrat

C. Tobias 4 nov 2019

Terend op de botte ondertoon van de zilver blinkende tongen van de publieke poppen, aangewezen als de tetterende toeters voor progressieve gedachten goederen. Media tekent zichzelf als een groenten markt, aardappels voor tien euro per halve ui en daarbij een potje voor het ondersteunen van gestuurde denkwijze. Films, tv-shows, ooit waren deze een uitlaat voor de dwalende lijdende geesten, nu zijn deze vormen van entertainment een advertentie van hoe wij het met zijn allen moeten doen. Bedenkend dat de bavariaanse illuminti ooit nog mooi tegen de kerk stond, de katholieke kerk die alle vormen van boeken in de ban wilden banen, alles behalve de Bijbel, staat het vrije palet voor het uitlaten van ideeën op het punt gekortwiekt te worden door valse idealisme. Waar is Adam Weishaupt om de framassons weer te infiltreren, zich op te krikken door de rangen en mensen weer een breed scala aan ideeën voort te brengen.

Opgehangen, opgesloten, de Nederlandse bevolken moest zichzelf bevrijden van de katholieken en protestanten. Nu is het dogma van de nieuwe politieke orde, verblinde correctheid, onder onze hekken door gedropen, als een muskusrat kerft het zichzelf door onze dammen en zo samen laat het een andere vorm van mentale gevangenschap binnen.

Ergens kan ik nog herinneren dat vormen van publiekelijk nieuws een vorm van onderbouwing nodig had, dat er feiten gepresenteerd moesten worden en dat het nieuws voor zichzelf zou moeten spreken. Vermoedend wijs, wijst competitie op een vlak zoals het verkondigen van nieuws, een zoektocht naar het verhaal van de dag of jaar en het verlangen naar sensatie. Feiten spreken voor zichzelf, de luidste stem op de markt verblind niemand dat de gepresenteerde aardappels aan het rotten zijn en zo geen ui waard zijn. Zo is een verhaal waar, opinies worden neergelegd als feiten en analysis als absolute waarheden worden neergezet, reden voor de aandacht hebbende om zichzelf te latten opslokken in het rottend stuk vlees, of af te haken van de slager in de verste donkere hoek van de markt.

Wanneer een krant durf ontbreekt, vergeten is wat werkelijke waarde is van een gedachten delen, goed of kwaad, dan is de overdracht van het geheel, in zijn geheel, de buurman van de slager.