Lekker detoxen

Rosanne Kars 6 nov 2019 / 13:33 uur

Voeding is hip. De speciale diëten vliegen om je oren. Want waar mensen onzekerheden over hebben, daar staat een heel leger van marketeers, (zelfbenoemde) voedingsdeskundigen en bloggers klaar om je te vertellen hoe je nu toch écht die vijf kilo gaat verliezen. Ga je voor een volledig plantaardig dieet, koolhydraatarm of keto, de keuze is aan jou.

Uiteraard is het ook mogelijk om jarenlang ongezond eten te ontdoen in een korte periode en weer helemaal op te laden. Gewoon even resetten zodat lichaam en geest weer helemaal in harmonie met elkaar en met de wereld kunnen leven. Immense bedragen gaan er om in deze idiote dieetindustrie. Om het lichaam zeven dagen te ‘ontgiften’ met een sapjeskuur, ben je al snel ruim tweehonderd euro kwijt. En ja natuurlijk, na die zeven dagen zul je ongetwijfeld zijn afgevallen en zul je een plattere buik hebben. Maar wow, zou dat niet gewoon aan het feit liggen dat je maximaal 500 calorieën per dag hebt genuttigd die dagen? Het is maar een idee hoor. Datzelfde resultaat behaal je ook met tien pakken sap uit elke willekeurige supermarkt. Is een stuk goedkoper, maar het drinken van appelsap klinkt natuurlijk wel een stuk minder fancy dan een detox drankje met gember, framboos en kurkuma. Overigens bestaan deze detox sappen ook voor minstens de helft uit appelsap. Magic is gone, sorry.

Ik wil daarom graag mijn eigen detox kuur presenteren. Zeven dagen lang leven op alleen maar water. Het is wetenschappelijk aangetoond dat u hierdoor goed gehydrateerd blijft en dat de kilo’s ervan afvliegen. Uw bloedsuikerspiegel zal waarschijnlijk ook aardig dalen. Het kan dus af en toe even zwart worden voor uw ogen, maar het zal het allemaal waard zijn. Meedoen aan deze kuur is volledig op eigen risico. Aangezien de detox kuur totaal niet duurzaam is, zult u waarschijnlijk na deze zeven dagen wel weer alle verloren kilo’s aankomen, maar dan zijn lichaam en geest wel weer volledig in harmonie met elkaar. Nog vragen? Nee? Dat wordt dan vierhonderd euro.

Reageer op artikel:
Lekker detoxen
Sluiten