Engelen bestaan!

Imka Meuwese 17 nov 2019 / 13:30 uur

Ik schreef eerder al over mijn hardnekkige liefdesverdriet. Aangezien ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde, vroeg ik enkele maanden geleden in meditatie om hulp. Natuurlijk verwachtte ik niet dat er daadwerkelijk een of andere engel naar beneden kwam zeilen om mij persoonlijk te helpen, alhoewel…

Enkele dagen ná die hulpvraag begon er plotseling een oud dametje tegen me te praten. Ik kende haar wel van gezicht maar had nooit eerder met haar gesproken. Out of the blue vertelde ze mij, terwijl ze me met haar stralende ogen vriendelijk aankeek, over een grote liefde die ze bij me “zag”. Vervolgens beschreef ze, tot mijn grote schrik, mijn ex tot in detail. Ze vroeg niet eens of ik hem kende, hier bestond voor haar blijkbaar geen enkele twijfel over, en praatte rustig verder. Toen ik haar onderbrak en uitlegde dat ik deze man juist uit mijn hoofd probeerde te krijgen, lachte ze haar charismatische, gerimpelde gezicht nog wat gerimpelder en zei kordaat; ‘Dat zal je nooit lukken lieve kind!’ ‘Nou, lekker dan’, dacht ik, maar de vrouw vervolgde haar verhaal. Ze legde me van alles uit over mijn (ex-)lief en ik was volledig van mijn stuk gebracht omdat het allemaal klopte. Nog altijd informeerde ze geen enkele keer of ze gelijk had. Aandachtig luisterde ik naar wat ze me te zeggen had.

Het bleef niet bij dit ene gesprek; de oude dame nodigde me uit om haar te bezoeken en meerdere interessante gesprekken volgden. Ze legde me onder andere uit dat mijn ex mijn “tweelingziel” is en nog enkele obstakels uit de weg te ruimen heeft. Ook vertelde ze mij hoe ik hem daarbij kan helpen, zelfs op afstand. Ze gaf me troost en het leek telkens bijna alsof ik bij mijn oma was, zo vertrouwd voelde het.
Ze bleek een wijze en begaafde vrouw die mij enorm heeft geholpen bij het verwerken van mijn liefdesverdriet. Ik begreep door haar beter hoe ik met de situatie om kon gaan. Ze gaf me veel complimenten en zei me keer op keer dat ik trots mag zijn op wie ik ben. Deze vrouw, deze engel, zorgde dat mijn zelfvertrouwen een enorme boost kreeg en dat niet alleen, zij gaf me ook de kracht om een oude band te verbreken die al lange tijd niet goed was voor mij. Ondanks de financiële gevolgen die hier mogelijk aan kleven, koos ik voor mijn gezondheid en innerlijke rust. Iets waar geen geld tegenop kan!

Engelen bestaan en zo’n engel kan zomaar iemand zijn die je kent of juist “toevallig” tegenkomt en die precies datgene zegt of doet wat jij op dat moment nodig hebt. 🙂

Reageer op artikel:
Engelen bestaan!
Sluiten