Vooruitgang

Harrie 19 sep 2019 / 09:15 uur

Ook zo geschokt door de moord op de advocaat van een Kroongetuige? Ook zo’n onmacht gevoel bij het maar voortdurende proces van Wilders. Ook niet snappen dat de Islamitische school in Amsterdam allang niet gesloten is.
Regels die niet nageleefd worden, wetten die overtreden worden en afspraken die niet worden nagekomen.
Nee we hebben het hier goed op papier staan wat er zoal van de burger verwacht mag worden . En het mag wat kosten als men ook maar het vermoeden heeft dat men een stapje te ver is gegaan.

De Kroongetuige die, terecht, op veel bescherming kan rekenen maar vervolgens laat men de advocaat onbeschermd rond lopen.
Misschien niet aan gedacht? misschien gedacht “dat doet men hier niet in Nederland”, misschien is Nederland wel een eiland op een andere Planeet?

Het proces Wilders ook al, zoiets het duurt al jaren dus het zal wel meer dan een paar centen gekost hebben qua manuren aan rechters, advocaten en beveiliging. En misschien allemaal terecht maar het mag ook wel iets simpeler allemaal, die hele rechtspraak.
En die school in Amsterdam, ach laat gaan de politiek staat er bij en steken een vingertje op en zeggen foei dat mag niet en alles gaat weer zijn gewoonlijke gangentje.

Ach Nederland is een rijk land wordt ons voortdurend verteld door van oor tot oor grijnzende politici. Het geld klotst tegen de plinten op kortom het geld kan niet op Letterlijk maar ook figuurlijk. Men laat overal geld op de planken liggen geven de ministers aan.
Simpel gezegd ze hebben geen plan of toch wel men wil een investeringsfonds opzetten met daarin een bedrag van 20 á 50 miljard om te investeren.

Alleen waarin dat weet men nog niet de milieu regels hè altijd moeilijk het klimaat vooral als men nu iets wil verbouwen of uitbreiden. Want zelf de windmolens mogen niet meer te veel stikstof hè. Tja dan wordt de spoeling toch wel erg dun met al die milieu regels en het is helemaal niet erg dat men daar nu op gaat letten maar soms, en het komt steeds vaker voor, schiet men wel en beetje erg door tot het absurde af .

Het is niet dat we steeds geschokt reageren op dat er een ongeluk gebeurt met ondeugdelijke karretjes voor het vervoer van kinderen. Het is niet het onmacht gevoel dat we krijgen waarom sommige medicijnen peperduur zijn en kinderen sterven.
Als men het op één A-viertje kan regelen moet men er geen boekwerk met uitzonderingen van maken waardoor alles aan kracht verliest. Vooruitgang is het niet moeilijker maken dan het al is.

Reageer op artikel:
Vooruitgang
Sluiten