Verliefd.

Dave Binkhorst 26 aug 2019

Verliefd.

4 jaar geleden ontmoette ik mijn vriendin. Ik was op een festival en zag haar staan, ik had zoiets nog nooit meegemaakt, ik zag in een hele menigte maar 1 gezicht. Ik kon niet anders dan naar haar kijken. Ik liep op haar af en sprak haar aan.

‘’ Jij bent het gezicht in de menigte’’

‘’ En jij bent de eerste die ooit zoiets tegen mij heeft gezegd, hoe heet je? ‘’

‘’ James’’

‘’ Julia ‘’

‘’ Zelfs je naam is mooi dus ‘’

Dit is alles wat ik nog weet van ons eerste gesprek. Niet veel later spraken we af en werden we verliefd, we luisterde naar muziek, we dansten aan zee en we lachten. Zij maakt me zo gelukkig als mijn tijd met haar geld zou zijn, zou ik de rijkste man op aarde zijn.

Nu 4 jaar later, is zij nog steeds het gezicht in de menigte. Hoe langer ik met haar ben, hoe meer schoonheid ik ben gaan zien. Verliefd blijven is moeilijk, liefde vergt energie, liefde vergt investering in jezelf en in elkaar. Vecht voor elkaar en zie niks als vanzelfsprekend. Mijn vriendin en ik hebben bijna nooit ruzie, maar als wij dat hebben dan gaan we voor een Oscar. Er is niemand met wie ik zo goed ruzie kan maken als met haar.

Ik hou van de ruzie’s, ik hou van de onzekerheid of we wel bij elkaar blijven voor de rest van ons leven. Ik hou ervan dat ik geloof in haar en in mij. Dat ondanks alles wat er nog gaat gebeuren de liefde nooit weg zal gaan. En mocht het over gaan. Je kunt een eiland verlaten, maar het blijft bestaan. De voetstappen in het zand zullen verdwijnen, maar de golven vergeten niets…

Wij gaan nog veel meer lachen, nog veel meer muziek luisteren en nog zoveel meer dansen. Zij laat mij de wereld zien, zij laat mij mezelf een miljonair van de liefde voelen. Wij gaan overal heen en de golven zullen voor altijd aan zee stranden.