1 jaar na mijn relatiebreuk…met social media

Imka meuwese 19 aug 2019

Vorig jaar besloot ik om er een punt achter te zetten. En daar was best wat moed voor nodig aangezien ik stiekem toch wel erg verknocht was aan hem. Voor het gemak maak ik er een HIJ van, omdat ik het een beetje vergelijkbaar vind met het buiten de deur zetten van je vriend of man. Sterker nog; het is volgens mij zelfs ingrijpender want een man (of vrouw) uit je leven verbannen gaat om 1 persoon, maar social media de rug toekeren voelt alsof je in één keer honderden of mogelijk duizenden mensen vaarwel zegt.

Dat is best eng, toch heb ik die beslissing genomen en ondanks dat ik het de eerste periode vreemd, raar en soms zelfs naar vond, stond ik helemaal achter mijn besluit. Het leven leek in het begin ineens saai en ik had af en toe de angst in een gat te vallen, ik kon immers niet volgen wat al die “vrienden” allemaal beleefden en deelden. Alsof ik er niet meer bij hoorde, buitenspel stond. Tegelijkertijd had ik plotseling behoorlijk wat tijd over en viel er ook vreemd genoeg een spanning van me af. Het voelde namelijk als een dagelijks terugkerende verplichting om social media bij te houden, als een soort van part time job. En ik vermoed dat er genoeg mensen zijn voor wie het bijna een full time job is, die geen kwartier zonder Social Media kunnen.

Inmiddels zijn er genoeg voorbeelden bekend waarbij de nieuw in het leven geroepen spreuk geldt: ‘Social media maakt meer kapot dan je lief is’. Want hoeveel mensen zijn er niet die meer aandacht besteden aan social media dan aan hun partner of zelfs kinderen? Blijkbaar is dit aantal dusdanig groot dat ik tegenwoordig regelmatig een commercial voorbij zie komen waarin een schattig meisje haar moeder lief doch dringend verzoekt om alsjeblieft die telefoon eens weg te leggen. Dat is toch eigenlijk te gek voor woorden! Maar goed, ook ik was meer tijd kwijt aan social media dan goed voor me was.

Nu, 1 jaar later, ben ik zo blij dat ik er afscheid van heb genomen en ik pieker er dan ook niet over om terug te keren naar mijn oude liefde. Het heeft me zoveel rust gebracht, ik voel me veel tevredener en bovendien geeft het me meer vrijheid om dingen te doen waar ik werkelijk blij van word. Back to the real life, zonder al de afleidingen die niets toevoegen, en veel meer genieten van de kleine dingen in het leven.

Zo, de column is af dus ik trek mijn loopschoenen aan en ga lekker de natuur in, zonder telefoon maar met een échte vriendin en échte gesprekken.