Van spitzen naar dalen

Harrie 17 jul 2019 / 16:38 uur

Onze Frans Timmermans de gedoodverfde kandidaat voor de positie van voorzitter van de Europese commissie en Manfred Weber zijn tegenstander werden het geen van beide.
Toch een beetje sneu voor hen , ze hebben zich de benen uit de sloffen gelopen op hun verkiezing bijeenkomsten , de kelen schor gepraat en zich vol gegeven om toch maar verkozen te worden. Als spitzenkandidaten aangewezen door hun partijen en gedragen door hun politici in eigen land.

Het kon haast niet missen,één van de twee moest het wel worden. Dus niet: het werd een meisje Ursula von der Leyen oftewel een politica die in eigen land -Duitsland- mislukt is op diverse politieke posten en in haar laatste functie van minister van defensie ,ook in haar eigen partij , niet een uitblinker was.
Was ze spitzen kandidaat dan ? wel nee ,ze was er zelf geen en had geen enkele keer deelgenomen aan de discussies over hoe zij over Europa dacht en waar na toe .
Maar goed …ze kent Angela Merkel en spitse kandidaat Frans en Manfred hadden het nakijken en onze PM Mark Rutte stond “zat “erbij en kuste Macron , Jean Claude Juncker en Merkel bij iedere ontmoeting hartstochtelijk .

Zo zou Mark gedacht moeten hebben "daar kan het niet aan gelegen hebben als onze Frans het niet wordt"

We moesten allemaal stemmen want wie niet gaat stemmen moet achteraf niet zeuren want dan had je maar moeten gaan stemmen als je iets veranderen wilde.
Dus gestemd op Forum voor Democratie dus die zitten nu mooi in het Europees parlement.
En die kunnen op dit moment geen deuk in een pakje boter slaan met de aantal zetels die ze hebben , maar ze komen eraan .

Men verafschuwt Trump om zijn politieke gezwets en zijn manier van doen maar hij zegt het tenminste nog hardop wat hij wil bereiken.
Want wat we nu hebben gezien met het gekonkel om de posten te verhandelen en uit te ruilen voor vage beloftes b.v. klimaat resultaat in 2050 om de Groenen in het parlement maar te laten stemmen op von der Leyen.
In 2050 weet niemand meer wie van der Leyen was laat staan wat de afspraken waren over het klimaat .

. We hebben een stukje arrogantie en minachting gezien van hoe wordt omgesprongen met de democratie en spitzen kandidaten waar zelfs Donald Trump stil van zou worden of gebeurde zulke praktijken in Europa altijd al en alleen Trump doet het zichtbaar ?

Reageer op artikel:
Van spitzen naar dalen
Sluiten