Het bankje

Dave Binkhorst 18 jul 2019 / 05:37 uur

Op zondagmiddag lopen mijn vriendin en ik graag door het bos, in het bos heb ik een lieveling’s bankje. Op dat bankje zit nooit iemand, het lijkt wel of hij er alleen voor ons staat. Dit keer ben ik alleen in het bos, mijn vriendin is een horloge kopen voor mijn verjaardag.

Vandaag kom ik aan bij het bankje en zie tot mijn verbazing een jonge vrouw zitten, jaar of 21 en ze lijkt iets gebroken te hebben. Ze draagt geen gips of mitella, maar ik voel de pijn van het gebroken lichaamsdeel.

‘’ goedemiddag, mooi bankje he? ‘’

‘’ jaa zeker ik zit hier elke zondag ‘’

‘’ toevallig ik ook, je lijkt gebroken wat is er aan de hand? ‘’

‘’ mijn vriend heeft mij gedumpt, hij kreeg vrijheid en ik kreeg alleen extra tijd voor mezelf’’

‘’ waardeloos, een hart breekt nou eenmaal nooit in 2en’’

‘’ ik was op mijn 18de al rijk maar hij liet mij beseffen dat een horloge van 700 euro of een horloge van 25 euro mij evengoed dezelfde tijd vertelt ‘’

‘’ ja en een auto van 5000 euro brengt, je op dezelfde plek als een auto van 15.000 euro’’

‘’ Ja, nu bid ik elke dag tot God dat hij nog terugkomt en zijn vrijheid zat is ‘’

‘’ oke, ik geloof niet in God’’

‘’ ik ook niet, moet je nagaan. Wat vind jij zo mooi aan dit bankje? ’’

‘’ ik heb hier mijn vriendin ontmoet, het is eigenlijk niet mijn bankje maar die van ons. ‘’

‘’ wil je iets voor me doen, of is je tijd kostbaar? ‘’

‘’ jaa zeker, als mijn tijd kostbaar zou zijn zou ik niet elke zondag op dit bankje zitten denk ik.‘’

‘’ hier heb je een foto van me ex, als je hem ziet wil je dan zeggen dat ik van hem houd, dat ik hem terug wil en dat ik alles aan hem mis’’

‘’ nee dat wil ik niet, gun hem zijn vrijheid, en wil niet met iemand zijn, die jou niet als zijn vrijheid ziet. Vind iemand die dolgraag bij je wilt zijn en echt van je houd, iemand die al zijn er 100 redenen om te gaan, altijd die ene reden vind om te blijven. ‘’

Op weg naar huis sms ik mijn vriendin.

‘’ ik hou van jou. Ik hoef dat dure horloge niet meer. Ik besef al welke tijd het is.’’

Reageer op artikel:
Het bankje
Sluiten