Waarom is er geen Dumb-Alert voor sommige mensen?

Erwin Troost 30 mei 2019

Een collega vroeg aan mij hoe hij iets op Facebook moest plaatsen. Ik had het hem uitgelegd en hij schreef: "Nog twee uur werken en dan heb ik weekend." En klikte op enter. Eenmaal thuis besloot ik hem een reactie te geven. Ik kon zijn status niet terugvinden en stuurde een bericht. "Klopt," zei hij. "Ik heb Facebook ingesteld op ‘Alleen ik’."

Een andere collega van mij rijdt precies volgens het boekje. Niet volgens de wet van de straat, maar volgens de theorie zoals het beschreven staat in een boekje. Zoals religieuze mensen doen en een beschreven waarheid nastreven. Zodra mijn collega op een voorrangsweg zit kijkt hij niet naar rechts of links. Dat hoeft niet. Hij heeft voorrang. In de binnenstad op een stapavond steken er dronken studenten de straat over, maar dat mag volgens hem niet. Het gebeurt wel, maar hij rijdt door die dronken massa heen, omdat zij verkeerd zijn. Juist! Dumb-Alert één! Hij had vier maanden zijn rijbewijs en toen werd zijn auto total loss gereden en natuurlijk was dat niet zijn schuld. Tevens was hij niet goed verzekerd. Dat is niet nodig als je rijdt volgens het boekje, want hem kon niets gebeuren. Dumb-Alert! Dumb-Alert!

Bij deze enkele Facebookstatussen die ooit echt geplaatst zijn:
– Waarom doet Amerika niet mee aan het Eurovisiesongfestival?
– Wie schreef het boek van Anne Frank?
– Ik ga in Spanje wonen. Nu nog een cursus Frans volgen.
– Gemma heeft me haar zwart geblondeerd
– Als je uit 1963 komt… kom je dan uit de jaren 60 of jaren 70?
– Ik ben geslaagd voor EHBO. Nu kan ik dode mensen helpen.
– Ik kwam er vandaag achter dat ik op dezelfde dag jarig ben als op de dag dat ik ben geboren.
– Shit, vergeten te kijken. Dan kijk ik het wel terug op ‘Herhaling gemist’.
– I had an dart arrow in my left eye was ik was 5 jears old.
– Ik heb de Action aangeklaagd, want mijn hond is vergiftigd door hun potpourri.
– Jippie. Onze kat heeft puppy’s gekregen.
– Ik wil dat YouTube mij komt filmen, omdat ik hele leuke dingen doe die ik met internet wil delen. Heeft iemand het nummer van YouTube?
– Je moet niet kijken naar Utopia, want dan weet je de uitslag van het WK. Dat programma loopt namelijk twee dagen voor op ons.

Dit zijn ware berichten op Facebook van mensen die zich voortplanten, een donorcodicil hebben, stemmen voor onze nieuwe wereld en onze toekomst bepalen. Dit is onze wereld in vooruitgang. En jullie laten dit allemaal gebeuren. Dank je wel, mijn gezonde intelligente wereld.