65 years and still going strong!

Jan Slingerland 10 mei 2019

Tijden veranderen! 65 jaar en nog steeds deelnemer aan het arbeidsproces. Doorwerken tot 66 jaar en acht maanden. Ik ben nu nog gezond, dus is dat geen probleem.

Dat geldt echter niet voor iedereen. De kans dat de pensioenleeftijd wordt vastgezet op 66 jaar is klein, maar goed, er is een kans. Positief blijven! Het zou wel fijn zijn! Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor al die andere mensen.

De vraag luidt: Wat zijn zware beroepen? De meningen daarover verschillen nogal. Rijden met een bestelwagen in een grote stad mag je ook best zwaar noemen. Op elke hoek schuilt het gevaar! Je moet constant alert zijn. Zowel fietsers als voetgangers, jong en oud, negeren het rode verkeerslicht. In korte tijd heb ik tot twee keer toe bijna een fietser geschept! Zelfs mensen op een scootmobiel scheuren door rood. Den Haag basterds! Levensmoe? Ik ben van de generatie dat je wacht tot het verkeerslicht weer groen is, voordat je kunt oversteken. Een bekeuring voor door rood licht rijden met een scooter of bromfiets kost je zomaar € 160.

Een bekeuring voor door rood licht rijden op de fiets € 90. Het is maar dat je het weet! Ik zie helaas maar weinig, dat er bekeuringen worden uitgedeeld. Straks moet er ook nog gecontroleerd worden op het gebruik van een mobiele telefoon op de fiets. Wie dan? Met angst en beven zie ik dan ook de toekomst tegemoet.

Ik word oud, tenminste dat hoop ik. Ook op andere punten merk je dat je ouder wordt. Onlangs was ik met mijn vrouw nog uit eten. Genoten van een heerlijk driegangenmenu. Na afloop moest ik toch constateren dat het eten te veel was. Veel te veel! Naarmate je ouder wordt, ga je toch minder eten. Ik in ieder geval wel. In Nederland is het nog niet erg gebruikelijk om een doggybag te vragen. Raar woord eigenlijk, doggybag! Is er nou echt niemand die daar een goed woord voor kan bedenken?

Gelukkig zijn er tegenwoordig restaurants waar je ook seniorenmaaltijden of ouderenmaaltijden kunt bestellen. Hollandse pot, Italiaanse maaltijd of een maaltijd uit de oosterse keuken voor € 8,50 inclusief een kop koffie of thee. Een goede ontwikkeling. Kleinere porties tegen een lagere prijs. Ook goed om voedselverspilling tegen te gaan. Er hoeft tenslotte minder weggegooid te worden. Blij mee!