Rapper met een boodschap

Giulliano Etnel 4 apr 2019

Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Giulliano Etnel a.k.a. Double JJ (Jesus Junkie).

Het rappen is begonnen in Amsterdam Noord. Met vrienden ging ik naar feestjes waar mensen van mij leeftijd kwamen, daar werd veel rap gedraaid en vele jongens gingen de rappers imiteren. Op dat moment kreeg ik ook de smaak te pakken en begon toen ook mee te rappen in mijn kamer, haha.

Jongens van mijn leeftijd in die tijd rapten over de straat, vrouwen, berovingen, grove taal, etc. Ik ben opgegroeid in de 90’s waar o.a. 2Pac, Biggie, P.Diddy, Dr Dre en Snoop Dogg een grote invloed hadden op de jongeren. We keken films waar veel geweld en het leven van de straat in voortkwam, we probeerden zo af en toe de teksten te rappen en het ook in de praktijk te brengen.

Rappen werd in mijn tijd ook wel gezien als een uitlaatklep als men je niet begreep, dan was het de ideale middel om je frustraties van je af te schrijven. Eerlijk gezegd durfde ik nooit voor een hele menigte de microfoon te pakken en te rappen.

In 2002 maakte ik de overstap om van Amsterdam naar Amersfoort te verhuizen. De reden daarvoor was dat ik een jongedame leerde kennen, die jongedame is nu mijn vrouw geworden. Inmiddels hebben we 4 kinderen samen, 1 jongen en 3 meisjes.

Ik vind het heel erg leuk om onder de mensen in Amersfoort te zijn, en hetgeen waar ik vol van ben met de mensen te delen. Rappen zie ik als een boodschap over brengen door de microfoon, een boodschap van hoop en liefde in deze koude wereld, waar mensen het zo hard nodig hebben.

Regelmatig rap ik op verschillende plaatsen in NL, o.a. Café Jullie, Kultjrloop (kroegentochten), open podia’s, buurtcentra. Ook deze zomer staan weer een aantal optredens geboekt, als ik kom treedt ik kosteloos op!

Zie onderstaande links waar ik in beeld ben gekomen:

(Jan rijdt rond,febr 2016) http://www.npo.nl/jan-rijdt-rond/24-02-2016/KN_1678228/POMS_KN_3364011

(The Passion Maart 2016) http://www.ad.nl/binnenland/de-twaalf-van-the-passion-liefhebbers-en-cr…
mijn eerste officiële videoclip: Bulletproof
https://www.youtube.com/watch?v=GVfxp9FYycA

Met vriendelijke groeten, Giulliano Etnel