IK WORD ER ZÓOO BOOS VAN!

JOKE VAN ZIJL 17 mrt 2019 / 22:24 uur

In de nacht 16 op 17 maart, zo tussen 02 en 03 uur, was er op de radio een programma met de vraag: ‘Waar ligt bij u de grens?’
Een dame vertelde dat er stevig gedemonstreerd werd bij de abortuskliniek(en). Zeg maar gerust dat mensen behoorlijk agressief lastiggevallen werden die daar naar binnen wilden gaan.
Ik luisterde met stijgende verbazing.
Denken die demonstranten nu werkelijk dat mensen niet genoeg nadenken vóór dat ze die stap gaan zetten?
Zijn ze soms zelf van het soort die moeilijke beslissingen impulsief nemen? Denken ze dat er in die klinieken geen serieuze gesprekken worden gevoerd? Hoe halen ze het in hun hoofd om mensen zo te beoordelen!

Er is vrijheid van meningsuiting! Oh ja! Nou, jullie mening hebben we wel gehoord hoor. Wij zijn niet achterlijk. Je hoeft echt geen honderdduizend keer te laten blijken dat je het er niet mee eens bent.
Weet je wat ik vind? Als je de mening bent toegedaan dat dat van jouw geloof of van jezelf niet mag, zorg dan dat je dat…ZÈLF…niet doet! Daar zal ook niemand zich mee bemoeien.

Dit geldt ook voor euthanasie. Bemoei je niet met dingen die jou niet aangaan!
Wat heeft een ander met ‘JOUW geloof’ te maken?
Mijn man lag de laatste maanden van zijn leven in een verpleeghuis. Hij kon niets meer. Niet eten, niet drinken, niet lopen en niet praten. Hij kon alleen maar wijzen met zijn vinger naar een blad waarop: ‘Ja’ en ‘Nee’ stond.
Ik heb hem drie keer bijna gestikt in mijn armen gehouden. Het wachten was erop wanneer hij wel zou stikken. Toch hoorde ik de arts over andere mogelijkheden mompelen. Ook over de verschillende geloven van de verpleegkundigen die mee konden kijken.
Ik heb gevochten voor mijn man dat hij een einde kreeg die hij zelf wenste. Gelukkig konden we voor hem het ergste voor zijn.
Ben jij tegen euthanasie? Wie belet jou om je leven gewoon uit te leven en desnoods te stikken als de Heer dat zo voor jou heeft beslist? Niemand toch?
Bemoei je dan ook niet met mensen die zo’n einde niet willen!
Je kent de achtergronden niet en bovendien heb je daar ook HELEMAAL niets mee te maken!
Er zijn meer dan voldoende zeer goed geschoolde mensen aanwezig die alles screenen en bespreekbaar maken. Daar hebben we jullie bemoeizucht niet bij nodig.
Toch weten ook hier die meningdrammers hun standpunten op te dringen aan het ganse Nederlandse volk en zo een zeer integere Vereniging voor vrijwillige euthanasie en ook de Coöperatie Laatste Wil te dwarsbomen. Ik word er zóoo boos van!

Reageer op artikel:
IK WORD ER ZÓOO BOOS VAN!
Sluiten