Van vision (board) naar werkelijkheid

Imka Meuwese 7 feb 2019

Ik ben er op een druilerige zondag mee aan de slag gegaan; het maken van een vision board. Wat is een vision board precies? Dat is eigenlijk het tot leven brengen van je toekomst-visie, je wensen, je dromen. In eerste instantie breng je dit tot leven op een stuk karton, doormiddel van allerlei knipsels uit bladen die aansluiten bij jouw dromen.
Je gaat er lekker voor zitten met een relaxed muziekje op de achtergrond en een grote pot thee of koffie, een dikke stapel tijdschriften, een schaar, Pritt stift, een stuk karton of schildersdoek (bij de Action voor een habbekrats) en je bent klaar om te beginnen.

Alles wat je aanspreekt en waar je een gevoel bij hebt, knip je uit. Dit kunnen ook mooie teksten of woorden zijn. Dit doe je ongeveer een uurtje en dan ga je rustig kijken wat je hebt verzameld en selecteer je de plaatjes die je het meest geschikt vindt. Vervolgens ga je die op een manier zoals jij het leuk vindt opplakken en dan zie je hoe jouw droom heel duidelijk voor je tot leven komt. Het kan zelfs zijn dat deze onbewust anders was, dan je je realiseerde.

Doordat je bij het zien van jouw vision board automatisch een fijn gevoel krijgt, het is immers jouw droom, zal dat gevoel zich steeds meer gaan manifesteren als je er regelmatig naar kijkt. Zet of hang het board daarom op een prominente plaats om dit gevoel dagelijks bij jezelf op te wekken, wat vervolgens tot aantrekking zal leiden. Uiteindelijk zal je droom werkelijkheid worden. Iedereen heeft vast wel eens gehoord van ‘The Secret’ of ‘The law of attraction’ en zo niet, ga een van die boeken dan op de eerstvolgende druilerige dag(en) eens lezen. Het werkt echt, ik heb het al diverse keren mogen ervaren.

En daarom heb ik dus nu een vision board gemaakt over mijn plekje in de natuur, waar ik al een poosje van droom. Ik heb de datum achterop het board gezet en ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook deze droom naar me toe kan trekken en mijn eigen toekomst kan creëren. Ik geloof absoluut in een grote scheppingskracht van de mens, die we helaas door de eeuwen heen en door de drukte en stress in ons leven zijn vergeten, kwijt geraakt. Maar verloren gaat die kracht nooit want die zit in ons, in ieder van ons, dus het is gewoon een kwestie van herontdekken.

Noem me een dromer, maar ik ben zeker niet de enige…. 😉