Vrachtwagens uitladen en eerste rassenrellen?

Wat een columnist , wat een profeet , die de bevolking een totaal negatieve doemdenkende mening probeert op te dringen over de Brexit op een zondagmiddag in Buitenhof .
Schijnbaar had hij het 500 pagina’s tellende akkoord al helemaal gelezen? Er werd bijna een oorlog situatie geschertst ;medicijnen tekorten , geen voedsel meer in de winkels en andere economische Maleise komen op de Britten af.

Onze minister van Buitenlandse zaken Stef Blok deed er nog een duit bij om de Brexit en de nadelige gevolgen voor de Britten uit te leggen met een brede smile van genoegen omdat de Engelsen wel eens “ten onder” zou kunnen gaan aan hun besluit om de EU te verlaten.
Schijnbaar was de Nederlandse Regering al helemaal op de hoogte van de consequenties van het akkoord? En tevreden dat de Britten, die toch dichter bij ons staan dan onze naaste buur die een dikke vinger in het akkoord hebben, nu moesten lijden en wij wel ff mee helpen om Engeland zo snel mogelijk onder de armoedegrens te helpen.
Maar goed… Nederland mag eind van deze maand haar mening geven over het akkoord en ik ben benieuwd of men überhaupt kritiek durft te hebben of aanpassingen voor elkaar krijgt als men ontevreden zou zijn want dan luidt het devies even Angela Merkel bellen kijken of dat helpt.

Elke vrachtwagen zou de hele lading dan moeten uitladen om de vracht te controleren? Alsof toen de grenzen nog bestonden dat ook moest en alsof men nu weet wat er binnenkomt via de havens en wegen met onze open grenzen…Tja

Geef de Britten eens ongelijk als je ziet hoeveel asielzoekers wachten in België en Frankrijk om maar naar Engeland te komen terwijl ze nu toch al in een veilig land zijn en asiel kunnen aanvragen?

Nee… dan hebben wij het in de EU voor elkaar . De Duitsers en de grote wanbetaler Frankrijk maken de dienst wel uit en beslissen hoe en waar we heen gaan en aan de Italianen betalen we wel weer mee zodat zij lekker vroeg wel met pensioen kunnen.
De Oostbloklanden hebben hun eigen EU dus dat zit wel goed .

Het enige waar wij naar uit kunnen kijken is naar het jaarlijkse “steeds meer groeiende evenement “Zwarte Piet rellen .
En wat heeft dit met het voorgaande te doen?…totaal niks maar als we toch wat ons lief is laten zakken (Engeland) wat maakt het dan uit dat we de kinderen hun jaarlijks feestje laten verklooien door wat straks wordt aangemerkt als de eerste rassenrellen in Europa. Tja …of we daar nu zo trots op moeten zijn.