Reis van je dromen, hopen en ontdekking

Stefanie Tremayne 12 nov 2018

Mijn beste vriendin Sascha is al in London en wacht in een appartement op mij waar we onze laatste avond in Europa zullen doorbrengen.

In een appartement die gedeeld wordt door 2 jongens en een vriendin. Ik moet er maar aan gewend raken, want voor het komend jaar zal ik altijd met mensen samenwonen en altijd met Sascha het bed delen om kosten te besparen.

Met 2 koffers van 30 kilo en 2 kleine tassen zijn we er klaar voor. Samen zitten we in de woonkamer waar we zullen slapen vannacht. We worden wakker met 2 banken samen geschoven; onze voeten staken over de bank uit en het is inmiddels al 6 uur ‘s ochtends.

Sascha’s vriend zegt tegen ons dat onze gezichten eruit zien met gemengde gevoelens en zo voelt het ook. Nu snel op naar het vliegveld, want we moeten onze eerste vlucht naar Singapore pakken. Vol spanning, maar vooral gezonde spanning, zijn we klaar om te beginnen aan dit avontuur.

Maar nu eerst door naar onze eerste vlucht van 14 uur. Gelukkig hebben we een hele rij voor ons zelf. Met genoeg nicotine kauwgum, mints en pleisters en natuurlijk een beetje drank, moeten we er wel door heen kunnen komen.

Ik zat met een raar gevoel in het vliegtuig. Ik denk dat ik daardoor niet kon slapen, ik bleef maar denken wat ik achter laat.

We begonnen aan de landing naar Singapore. Ik vond het toch wel spannend. Het is toch een streng en eng land én ver weg van huis.

Na 14 uur renden we het vliegtuig uit. We hadden 3 uur de tijd tot onze volgende vlucht.