Werk, studie, een sociaal leven. PUNT?!

Het bekende rijtje voor studenten. Werk, studie en een sociaal leven. Het lijkt alsof we allemaal steeds drukker zijn en met de 24-uurs economie is dit misschien ook wel het geval.

We zijn allemaal druk bezig met die studie die, even eerlijk, toch best belangrijk is. Ook dat bijbaantje wil je graag houden, waar moet je anders die biertjes van betalen? En zonder die biertjes zou je ook amper een sociaal leven hebben, behalve dan misschien het bezoekje naar oma op zondag. Allemaal best belangrijk dus.

Dit rijtje legt toch stiekem redelijk wat druk op ons, de studenten. Want waar blijft de tijd voor onszelf? De tijd dat je even géén verplichtingen hebt, niet op die telefoon hoeft te kijken want ‘misschien vraagt iemand om af te spreken’ of ‘straks vraagt iemand van school iets’. We hebben allemaal wel eens last van prestatiedruk. Maar wat mij betreft mag er best wel eens wat druk gelegd worden op tijd voor jezelf. Zie daar maar eens goed in te worden.

Niet dat we geen tijd voor onszelf hebben. Zeker niet. Maar waar blijft het in dit rijtje? Sommige mensen laden inderdaad helemaal op door op het terras te gaan zitten, maar ik ben ervan overtuigd dat tijd voor jezelf ook veel met je doet. Ervoor zorgt dat je even écht kan bijkomen de drukte van laatste tijd, zonder dat je het hier weer over hebt op het terras. Zonder dat je weer bezig bent met dingen plannen maar even met helemaal níks behalve die ene serie, dat boek, of gewoon met niks.

Ik denk dat we, door erbij stil te staan dat tijd voor jezelf ook in dit rijtje kan, allemaal een stuk minder gestrest zouden zijn. Dat we, wanneer een vriendin vraagt of je af kunt spreken, kunnen zeggen ‘nee, dan heb ik tijd voor mezelf’, zonder dat je aangekeken wordt alsof je vertelt dat je een carrièreswitch maakt van accountant naar stripper. PUNT?! PUNT.