Sabia

Iris 16 sep 2018

Beste Sabia,

Volgens het CBS is het 2e kwartaal van 2018, 354.000 mensen werkloos. Ik vroeg me af of jij daar ook bij hoort? Zo ja, behoor jij dan tot de groep met een lange- of korte afstand tot de arbeidsmarkt? Of is het stelselmatig kapot maken van een individu tegenwoordig ook een beroep? Ben je dan ZZP-er?

Oordeel niet en u zult niet geoordeeld worden. Dat wil ik dan ook vermijden. Best lastig, want een vriendin die een relatie aangaat met de ex van wat ooit haar beste vriendin was en daarna continue de aandacht op zichzelf vestigt door haar vervolgens in kwaad daglicht te plaatsen vindt doorgaans weinig sympathie. Hoewel de naam Sylvie me in het verleden weinig zei, weet ik nu -dank zij jou- dat het een sterke, onafhankelijke vrouw is, die meer kan dan winkelen in de ‘PC’ en een carrière heeft waar menigeen -ik ken er in ieder geval twee- jaloers op is. En vraag me niet waarom, maar ik heb het vermoeden, dat dat nou net niet jouw bedoeling is.

Maar als een bezorgde moeder die haar dochter tegen zichzelf in bescherming wil nemen wil ik je laten weten dat je dat en alleen maar dat bereikt.

Mijn sympathie had je gehad als je jezelf had aangemeld voor het RTL-programma ‘BN-ers in therapie’. Ik zou gekluisterd aan de buis hebben gezeten. Want wat jij van Sylvie vindt, weet ik niet alleen al, het boeit me totaal niet. Waar ik wel nieuwsgierig naar ben, is welke gebeurtenissen in jouw leven je de vrouw hebben gemaakt, die Nederland nu te zien krijgt? Hoe word je zo rancuneus? Of kan zoiets gewoon in je DNA zitten? Ik geloof in ieder geval niet dat dit jouw beoogde Personal Branding is.

Het moment dat jij via een medium mijn woonkamer binnendringt, voelt als een zoemende mug in mijn oor, op zoek naar bloed terwijl ik mijn slaap probeer te vatten. Een ongenode gast die stoort en niets toevoegt aan mijn leven, behalve een jeukende bult die me herinnert aan zijn aanwezigheid. Niemand heeft empathie voor een mug en wil die doorgaans elimineren, zodat je de volgende dag uitgerust je beroep kunt uitoefenen.

Dus beste Sabia, laat je obsessie los en ontdek je talent. Doe iets wat je aardig kan en waar je ook nog plezier aan beleeft. Je hebt ons bloed niet nodig zoals een mug. Ik kan me voorstellen dat er geen vriendin meer over is waar je je ei bij kwijt kunt, maar een dagboek zou toch moeten volstaan? Wie weet vind je een uitgever die het wil publiceren.