Een moment voor mezelf

Marsha Jongeneel 23 aug 2018

Sinds kort heb ik een contract bij de AKO, en dan werk ik eigenlijk voornamelijk bij de Bruna op Den Haag Centraal. Ondanks dat het pas mijn tweede dag is, ontvang ik veel complimenten.

Op een gegeven moment staat er een vrouw aan de kassa. Ze heeft twee boekjes over katten besteld. Ik duik onder de toonbank en zoek tussen een stapel met gereserveerde boeken.

Ik vind de boekjes en ben opgelucht. Het moment dat ik moet gaan vragen of het een cadeau is is aangebroken. Ze vertelt me dat één van de boekjes een cadeau is, en dat op de andere het prijsje kan blijven zitten.

Ik voer mijn taken zorgvuldig uit, maar probeer ook haast te maken omdat de rij achter haar aan het groeien is. Een praatje maken, dat vinden mesnen meestal ook wel fijn en ik vraag haar voor wie het andere boek is, en met een gezicht dat verraad dat ze zich betrapt voelt mompelt ze dat had ik eigenlijk voor mezelf gekocht.

Ik ben het volledig met haar eens, en neem ook geregeld een moment voor mezelf of verwen mezelf met een beker goedgevulde koffie. Zometeen ga ik in bad met een nieuwe fles met Rose zeep.

Ik heb het verdiend, en ik zou het de mevrouw van de kattenboekjes gunnen dat ze dat ook in kon zien en vol trots, en met rechte schouders, zou zeggen: Dat andere boek heb ik voor mezelf gekocht, omdat ik het verdiend heb.