De Angels van Motor Club Vaticaanstad

Hayo van Weringh 17 aug 2018

De talloze goeden lijden weer eens onder de, iets te talrijke, kwaden. Rooms katholieke priesters…
Waar een aantal motorclubs wordt verboden als zijnde criminele organisatie moeten we ook maar eens op die manier naar de ‘angels’ uit Vaticaanstad kijken, met hun vele chapters wereldwijd. Men hanteert eigen wetten en straffen, iets als een overplaatsing weegt natuurlijk wel op tegen het verpesten van een mensenleven door het als kind te misbruiken! De paus heeft nu ook z’n afschuw uitgesproken, was jij daarvan ook zo onder de indruk?
Laten we deze organisatie ook hun ’colors’ afnemen, het dragen van amict, albe en/of soutane gaat in de ban. En wanneer dit geen haalbare kaart is dan voeren we op z’n minst een naamswijziging door en noemen we alle priesterkledij voortaan ‘dekmantels’. Mantel spreek voor zich, en dekken volgens mij ook wel…
Inderdaad, zomaar even een stuk religie verbieden is waarschijnlijk een illusie, maar verder zijn de verschillen met een criminele motorclub toch niet zo heel groot? Niet alle leden hoeven strafbare feiten te hebben gepleegd, de club faciliteert en heeft een eigen strafsysteem. Dat geldt overigens voor alle religies, verenigingen en clubs wat mij betreft, geen eigen wetten bij strafbare feiten. Iedereen die ooit slachtoffer was en uit de school klapte gaf later aan het gevoel te hebben door de vereniging zelf in de beklaagdenbank te zijn gezet.
Elkaar af en toe de hand boven het hoofd houden zal niet vreemd zijn, maar in het geval van met name kindermisbruik moeten we toch hoe dan ook naar de rechter willen?
Nu geloof ik niet in een god, maar deze priesters, of ze nou in Amerika, Australië, Nederland of waar ter wereld ook zitten, staan toch wel heel dicht bij hun god. Met andere woorden, als god bestaat dan laat hij het allemaal gewoon toe! Zou hij er een bedoeling mee hebben? Of keurt hij het af maar kan men met genoeg bidden van zijn zonden worden verheven? Exact, allemaal onzin. En dat is ook de reden dat ik zowel ‘god’ als ‘hij’ niet met een hoofdletter heb geschreven. Dat zou staan voor respect, en dat heb ik niet. Immers, als ie bestaat dan had ie er wat aan gedaan en verdient ie respect, maar hij heeft het allemaal laten gebeuren, dus ga ik ervan uit dat hij niet bestaat. Dus ook niet in godsnaam of in hemelsnaam, maar laten we in vredesnaam duidelijk maken dat deze priesters niet vrijuit gaan en dat ze in Nederland geen bescherming genieten van de kerk, maar gewoon voor de rechter mogen verschijnen.

Amen!