Gelukkig er is een plan!

Saskia Hupje 17 jul 2018

Nederland dreigt ten onder te gaan aan de aanhoudende hitte, droogte en woestijnachtige temperaturen, maar gelukkig er is een plan; “Het Nationaal Hitteplan!”
Daar is een nationale denktank waarschijnlijk maanden mee bezig geweest, dus we moeten als burgers hier serieus kennis van nemen.
Het eerste advies is om voldoende te drinken, nou daar kan ik wat mee, was nog niet in me opgekomen. Daarnaast wordt er aangeraden om dunne kleding te dragen, in de schaduw te blijven en inspanning vooral tussen 12:00 en 16:00 te vermijden. Nou, ik was eigenlijk van plan (ook een plan dus) om in mijn ski-outfit, in de volle zon om 13:00 uur een kilometer of 50 te gaan fietsen, maar op aandringen van het nationale hitte comité wordt het in mijn bikini op bed met de mobiele airco aan “Netflix bingen”. Af en toe wel even m’n plasje controleren, want als die te donker wordt is er – figuurlijk dan – stront aan de knikker. Oh ja, en natuurlijk de woning moet koel blijven, dus alle gordijnen dicht, ramen op een kier; lekker conveniënt voor potentiele inbrekers, maar die liggen waarschijnlijk ook voor pampus met hun neus voor een ventilator dus no worries. Het laatste advies van dit briljante clubje is om goed voor elkaar te zorgen, en op mensen te letten in je omgeving die hulp nodig hebben. Die snap ik dan wel weer, maar misschien handig om dat ook te doen als de zinderende zomerhitte is afgekoeld en we weer – zonder goedbedoelde adviezen – ons normale leventje oppakken….