Eerste week WK, en de winnaar is…….

Een weekje voetbal heeft ons weer veel geleerd. Zo lijkt commentator Jan Roelfs fan van Ronaldo, hij ziet Ronaldo vaak aan de bal, ook als hij dat niet is. Spanje speelt als een wereldkampioen terwijl Portugal zich als winnaar gedraagt, met Ronaldo als duikelaar en daardoor een penalty krijgt plus een vrije trap en als toetje een keepersblunder van DeGea. Het zou zo maar kunnen dat Marokko gaat winnen van Portugal. Dat is wel te hopen anders dreigt een supertrieste aftocht door de achterdeur. Jaja Marokkanen, zo voelt de gemiddelde Nederlander zich al jaren. Ik begreep dat Zyech de strijd van populairste Marokkaan verliest van Badr Hari. De teamarts van Marokko is ook fan van Badr getuige zijn behandeling bij Amrabat. Een beetje water en een paar klappen in zijn gezicht zal bij een hersenschudding wel helpen dacht de dokter. Commentator Jeroen Grueter is een ongekend goede voetbalfluisteraar, hij weet precies wat er in de hoofden van de voetballers omgaat. Ik vind dat wel mooi om te horen wat Messi denkt. Zo fluistert de koning van België zijn onderdanen moed in “het is zeer belangrijk dat jullie goed spelen” zegt hij en dat lijkt te helpen, zie de overwinning tegen Panama. Dat geldt natuurlijk ook voor de Mexicanen, die hadden een zwembad vol met dames van lichte zeden ingehuurd en dan winnen ze vervolgens van Duitsland, dat kan geen toeval zijn. de goddelijke kanaries Hadden meer last dan plezier van Neymar, die erg druk was met zichzelf, zijn kapsel en zijn buitelingen. De uitblinkers dit WK daarentegen zijn de VAR oftewel de Video Assistant Referee, en de doellijn technologie, die maken geen fouten en zorgen voor meer doelpunten. Al was de Japanse doelman het hier niet mee eens, de rest van de spelers protesteren niet meer en dat scheelt een stuk voor de scheidsrechters maar ook geeft het een beter voorbeeld voor de jeugd. Zelf zie ik regelmatig op voetbalvelden kinderen van een jaar of tien protesteren bij de scheidsrechter of liggen rollen als Neymar om heel verontwaardigd naar de scheidsrechter te schreeuwen. Laten we hopen dat dit WK het begin van het einde hiervan is.