Veel voetballers willen te snel naar het buitenland

Shadie Mahmoud 17 mei 2018

Dat is natuurlijk aan de ene kant begrijpelijk omdat je als speler veel meer geld kan verdienen bij bijvoorbeeld een As Roma dan bij Ajax. Zoals bijvoorbeeld dat Justin Kluivert die net komt kijken bij Ajax en niet eens top heeft gepresteerd waarschijnlijk naar AS Roma gaat. Dit komt niet ten goede van het Nederlands voetbal, want die jongens komen dan daar op de reservebank terecht en hebben dus geen wedstrijdritme meer. Je moet het dus aanpakken zoals jongens als Vertonghen, Suarez en Alderweireld gedaan hebben.

Ik ben van mening dat je eerst 2,3 jaar top moet presteren in Nederland voordat je naar een subtopper kan in een topcompetitie als Engeland, Duitsland, Spanje of Italië. Dus niet na een half of 1 jaar. Zoals bijvoorbeeld Vincent Janssen dat gedaan heeft, die heeft slechts een half jaar veel goals gemaakt als spits van AZ. Vervolgens ging hij naar Tottenham, daar niks gepresteerd en hij is nu verhuurd aan Fenerbahce. Zo zijn er talloze voorbeelden zoals: Ola John op de tribune bij Benfica. Zakaria Labyad die na een mislukt avontuur in Portugal nu spelend bij Utrecht gaat dan in de zomer naar Ajax. Richedly Bazoer speelt nauwelijks bij Wolfsburg. Filip Djuricic die bij Heerenveen een topseizoen speelde ging naar Benfica en is verder mislukt bij Sampdoria en Mainz.

De Nederlandse competitie niets voorstelt in vergelijking met competities als Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Als je 2,3 jaar goed gepresteerd hebt bij een topclub kan je het proberen bij een subtoppers als Lazio, Everton, Schalke, Leipzig, Lyon, Villarreal, Sevilla, Atalanta dat is natuurlijk ook afhankelijk van de bezetting bij de clubs. Als je bij clubs als AZ bijvoorbeeld belangrijk bent geweest 2,3 jaar dan kan je beter naar een middenmoter in de top 4 competities gaan. Maar als je als speler prijzen wilt winnen dan kan je beter de stap maken naar de top van competities die net onder de top zitten als Rusland, Turkije en Portugal.