Assistente van Peter R. de Vries

Imka Meuwese 1 mei 2018

Jarenlang droomde ik van een baan als assistente van Peter R. de Vries. Het leek me geweldig om samen met hem de misdaad te bestrijden en ondanks dat de beste man mij in het geheel niet kende werkte ik regelmatig keihard aan deze mijzelf toebedeelde assistente-job.

Zoals de keer dat ik werd opgelicht via Marktplaats. Ik wilde mijn hele familie verrassen met een Efteling bezoek maar omdat de toegangskaarten prijzig zijn zocht ik op Marktplaats, waar ik precies het juiste aantal vond. Ik had een leuk gesprek met een vriendelijke, beleefd klinkende verkoper en maakte het bedrag over om vervolgens te wachten op de kaartje die…., u raadt het al, niet kwamen. Na diverse tevergeefse contactpogingen werd het me duidelijk dat ik slachtoffer was geworden van oplichting. Woest dacht ik; ‘Je hebt de verkeerde uitgezocht want ik ben toevallig de assistente van…’ Via een oplichters forum ontdekte ik dat deze W.S. te B. maar liefst een hele schare aan slachtoffers had gemaakt in zowel Nederland als België. Ik startte mijn eigen onderzoek, lokte hem in de val met andere mailadressen, belde met verschillende telefoonnummers en legde een dossier aan. Hiermee ging ik naar het politiebureau maar helaas leidde dit niet tot enige actie, het buitgemaakte bedrag was te laag. Op mijn verzoek maakte mijn toenmalige vriend aansluitend een filmpje van mij, voor het politiebureau, waarin ik mensen waarschuwde voor de praktijken van deze oplichter. Ik kende veel alias namen die hij gebruikte en noemde deze hele riedel op. Het filmpje kwam online en bracht aardig wat in beweging maar niet voldoende en dus ging ik verder met mijn acties. Ik bracht ,via de IP adressen die hij gebruikte, in kaart waar hij zich ongeveer bevond, maakte flyers en toog naar Antwerpen. Een van de gebruikersnamen bleek de naam van een kroeg en ik vermoedde dat dit wel eens zijn stamkroeg kon zijn. Dus nam ik plaats aan de bar en sprak de barkeeper aan, welke dacht dat ik van de Nederlandse tv was, ik liet hem in die waan. Helaas leverde ook dit niet het gewenste resultaat op, behalve een zeer ‘amusante’ avond.

Toch is W.S. uiteindelijk, mede door mijn acties, in de kraag gevat en vastgezet wegens grootschalige oplichting.

Dit is slechts één van de vele avonturen die ik in mijn functie als Assistente van Peter R. heb beleefd. Het blijft alleen verdomde jammer dat Peter zelf nooit heeft geweten wat een leuke, fanatieke, hard werkende assistente hij had. 😉