Als je weet wat je wil

Ekaterina Reijnen 27 mrt 2018

Twee dingen maken vrouwen van elke leeftijd gelukkig: een nieuwe outfit en een nieuwe baan. Nou, ik ben dolgelukkig, ik heb nu een nieuwe baan, flexwerk in een nacht club. Deze baan is dichterbij huis, ik kan hier meer verdienen en meer sparen. Een klein nadeel is dat ik ‘s nachts moet werken. Een goede baan in plaats van een goede nachtrust. Nou, dat kan wel. Ik ben nog jong en kan wel een paar keer zonder slaap. Ik kan na de nachtdienst goed uitslapen en ‘s middags studeren. Ik ben een student trouwens. Een goede student met hoge cijfers.

Vanavond ga ik weer werken. Eerlijk gezegd ben ik de hele nacht een beetje gestrest, maar toch blijf ik aardig tegen de klanten. Als ik met een stapel borden tussen de mensen door moet lopen ben ik altijd gespannen, moet ik iedereen ontwijken en uitkijken dat ik samen met de stapel borden niet omval. Voor dit werk moet je echt fit zijn. Ik sport daarom twee keer per week.

Rond drie uur ‘s nachts voel ik dat ik al moe wordt en slaperig. Ik ga naar de WC en gooi een smak koud water in mijn gezicht om wakker en fris te blijven. Ik kijk naar de spiegel en moedig mezelf aan: “Je kunt het!”.

‘S ochtends fiets ik naar huis, neem ik een douche en ga ik meteen naar bed. Het bed is nog warm van Wilco. Hij gaat ‘s ochtends vroeg naar zijn werk, bij de viskraam. Net als ik, is Wilco een wees en student met een flexbaantje. Ik werk drie nachten per week en elke keer als ik ‘s ochtends thuis kom, tref ik weer een leeg bed, maar gelukkig wel lekker warm. In dat warme bed slaap ik lekker.

Ja, het is niet gemakkelijk, maar ben ik toch dolblij en trots. Ik heb een baan. Ik heb een inkomen. Ik kan studeren en sparen voor de toekomst. Het leven is toch schitterend als je weet wat je wil.