Nu.

Barbara Kok 11 dec 2017

Daar zit ik dan, prompt op tijd op het werk. Als altijd de eerste, lichten aan, computers opstarten, koffie zetten. Vandaag niet veel te doen, alles is reeds gedaan; lekker.
Ik kijk met ontzag naar buiten, daar is genoeg te doen. Bouwvakkers op de nog donkere stellage; koud daarboven, denk ik. Een vrachtwagen rijdt het plein op, bevoorrading van het naastgelegen cafe. Nog steeds donker, maar al zoveel activiteit, ik zit, ik observeer. Het daglicht gloort, alles glijdt aan mij voorbij. Oma’s of opa’s met hun kleinkinderen op fietsjes, op weg naar school. Het gonst van het leven.
Ik besef: vandaag is het de mooiste dag van mijn leven. Ik leef bewust; in het NU. En NU is vandaag, mooier kan het niet worden. NU is het moment. Ik straal. Het is fijn bewust te zijn. Van alles en allen om mij heen. Ik sluit mij af voor negativiteit, sta open voor positiviteit.
De mist van de nacht trekt weg. De zon piept door mijn bewustzijn. Ik voel mij gezegend. Dat ik werk heb. Dat ik gezond ben. Op wat kleine dingen na. Maar bovenal: gelukkig. Dat is het: ik ben gelukkig!
Ik ben alleen, maar niet eenzaam.
Het volle licht bereikt nu mijn ziel. Dit is dus de essentie van mijn bestaan: te zijn. In het NU. Goed te willen zijn voor anderen, voor mijzelf. Gul te delen van mijn rijkdom. Al is mijn banksaldo gereduceerd, ik kan nog wel wat bezuinigen; ik kan nog wel ergens van dienst zijn waar de nood hoger is dan bij mij. Ik kan om mij heen kijken naar daar waar Kerst geen vrede brengt. Naar hen die onbewust bewust elkaar pijn doen. Ik wil het uitschreeuwen: Weest bewust, wat doe je? Die ander aan? Op welke grond? Om welke waarheid? De waarheid, dat ben jij! En als jij geen pijn wilt lijden, doe dan ook de ander geen pijn. Kijk eens bewust om je heen. Tel je zegeningen. Je zult zien: het zijn er veel.
Keer eens terug naar de essentie van je bestaan. Jij bent. Zou je niet liever tot zegen van je naaste zijn? In het volle bewustzijn NU leven, genieten, niet haten? Het kan! Door voller te leven. Na te denken. Over zingeving en zelfreflectie. Daar heb je geen dure opleiding voor nodig. Jij hebt het in de hand!
Wereldvrede wens ik je!